Slike njenog napretka govore više od riječi: Zanosna glumica prati prilično jednostavnu dijetu

Ishrana i fitness rutina poznate glumice

Shay Mitchell je popularna glumica koja vam je možda poznata iz serije Pretty Little Liars. Zvijezda serije je nedavno otkrila svoju rutinu ishrane i treninga koja je iznenađujuće jednostavna za pratiti.

Mitchell je putem Instagram objave otkrila da je početkom godine odlučila voditi puno više računa o svom zdravlju. Naime, tokom 2020, kao i većina nas, Shay je pronalazila utjehu u nezdravoj hrani, udobnoj odjeći i manjku fizičke aktivnosti. Ipak, tokom 2021. je odlučila da će to promijeniti. Odlučila je da želi da se fokusira na napredak i na to da postane najbolja verzija sebe.

Trening otpora

U februaru 2021. godine Mitchell je otkrila da slijedi četverodijelnu rutinu vježbanja zasnovanu na težini. Za nju je digitalna platforma OpenFit kreirala ovu rutinu. Cilj je da tokom četiri sedmice vježba po 30 minuta pet dana u sedmici. Aplikacija nudi brojne treninge, od boksa, kardio treninga, HIIT-a, intervalnog treninga visokog intenziteta i treninga s utezima.

Šareno voće i povrće

Shay ima uravnotežen pristup ishrani, te se uglavnom fokusira na konzumiranje dosta voća i povrća. Ona ističe kako obožava kada je njen tanjir šaren i pun različitih sastojaka. Mješavina zelenila, uključujući špinat i celer, paradajz, ljubičasti kupus, zatim losos i slanutak su najčešće namirnice na njenom tanjiru. Ona također voli pripremiti zdrave alternative nezdravim jelima poput pizze.

Šta jede tokom dana?

Shay je za Forbes otkrila kako izgleda njena tipična ishrana tokom dana. Prije svega, zvijezda popije ogromnu čašu vode kako bi se rehidrirala i isprala toksine iz tijela. Za doručak bira svježe voće sa zobenom kašom. Ručak obično uključuje ogromnu salatu s tjesteninom, a za večeru obično bira nešto laganije, poput ribe s povrćem ili tjesteninu bez glutena.

Hidratacija

Iako je voda prva stvar koju ujutro unese u tijelo, ona naglašava da je i važnost hidratacije tokom dana ogromna. Osim toga, Shay također bira zeleni čaj ujutro kako bi očistila tijelo. Uvijek sa sobom nosi flašicu kako bi uvijek pri ruci imala vode kada želi da se hidratizira.

Povremena poslastica

Iako većinu vremena glumica jede zdravo, ona se s vremena na vrijeme rado prepusti omiljenim poslasticama. Ona je u više navrata priznala kako joj je pizza jedna od omiljenih namirnica, te je otkrila da tokom svojih cheat dana uživa u tacosima, sladoledu i slatkišima. Vjeruje kako je pronalaženje ravnoteže najvažnije, te da nije potrebno da budete restriktivni i da potpuno izbacujete određenu hranu iz dijete.

Podijeli članak