Voće koje pozitivno utječe na njegu kože

Korisni savjeti

Ono što stvarno utječe na lijep uzgled jeste način ishrane i koliko je u njega uključeno voće. Zbog činjenice što smo već ušli u period kada imamo na raspolaganju brojne vrste voča, mi vam nudimo nekoliko voćki koje ne samo šo su hranjive i dobre za zdravlje, već su i neophodne za njegovanu i zdravu kožu. 

Jabuka

Jabuka je elikser u borbi protiv akni. Preporučljivo je da u gelu za tuširanje stavite nekoliko kašika iscjeđeog soka od jabuka, a rezultat ćete primjetiti odmah poslije prvog tuširanja. 

Avokado

Avokado je odličan izbor za sve one koji imaju suhu kožu. Iskoristite gustu smjesu i nanesite je na kritične dijelove na tijelu, ostavite tako nekoliko minuta pa se zatim operite mlakom vodom. 

Banane

Banane su odlično sredstvo za čišćenje, zatezanje i hidrataciju kože. Dobro bi bilo da jednom sedmično napravite masku od banana za lice, koju ćete staviti  tako da se ona osuši na vešem licu, a zatim ćete je oprati malkom vodom. Na kraju tog procesa, stavite kremu za lice.

Breskva

Breskva je preporučljiva ako želite da imate sjajnu kožu. Iskoristite unutrašnji dio korice i polako, kružnim pokretima radite masažu lica. Nakon završetka masaže, imat ćete sjajnu i zategnutu kožu.

Limun

Limun je poznat po čišćenju kože. Naročito se preporučuje da se koristi sok od limuna za detaljno čiščenje lica, ukoliko svakodnevno koristite šminku za lice. 

Podijeli članak