Čokoladni kolač bez pečenja

Za sladokusce

Ako vam je dosta pečenja i eksperimentisanja u kuhinji, a jede vam se nešto slatko i čokoladno, predlažemo vam da probate ovo petominutno zadovoljstvo. 

Potrebni sastojci:

- Puter za podmazivanje;

- 230 g tamne čokolade;

- 230 g slatke pavlake;

- 1/4 kašike soli;

- Kakako;

Priprema:

Potreban vam je uzak kalup, kao onaj što koristite za pečenje rolata, namažite ga puterom pa ga pokrijte hartijom za pečenje. Rastopite čokoladu na tihoj vatri. 

U drugu posudu ugrijte slatku pavlaku, ali vam ne smije vrijati. Slonite je sa ringle i dodajte malo soli. Pomješajte ove dvije smjese dok ne dobijete jednu homogenu smjesu.

Gustu smjesu premjestite u kalup, pokrijte folijom i dobro ohladite kolač. Najbolje bi bilo da ga ostavite na nekoliko sati u zamrzivaču. Izvadite ga nekoliko minuta prije nego hoćete da ga poslužite, prevrnite ga na tanjir i pospite ga kakaaom. 

Podijeli članak