Efikasne vježbe koje seks podižu na viši nivo

Konkretan napredak

Prirodni nagon ljude vodi također do jedne od veoma složenih fizičkih aktivnosti, pa ne treba ni čuditi to što i žene i muškarci podsvjesno traže partnere sa čvrstim i jakim tijelima, koja su sposobna da svojim partnerima prirede fantastičan "trening iza zatvorenih vrata".

Postoje vježbe koje mogu konkretno uticati na poboljšanje pomenutih sposobnosti, a u nastavku provjerite koje su od njih najefikasnije.

Podizanje kukova

Vježba čije izvođenje inače posebno preferiraju dame, koje žele poboljšati čvrstinu i izgled svoje zadnjice, također je jedna od najboljih kada je u pitanju unapređenje mobilnosti i raspona pokreta kukova.

Iskoraci

Općenito su iskoraci jedna od vježbi koje pomažu izgradnju snage, izdržljivosti i pokretljivosti, te stabilnosti i ravnoteže same jezgre tijela. Upravo ova vježba pomaže da se unaprijedi ravnoteža i fleksibilnost kukova, a kada se svemu tome još doda povećanje protoka krvi u području zdjelice, postaje jasno zašto se u ovom pogledu posebno preporučuje izvođenje iskoraka.

Čučnjevi

Osnovna vježba za jačinu i čvrstinu donjeg dijela tijela, najjače povećava protok krvi kroz predio zdjelice, što vodi do osnaženja libida i samog orgazma. Osim što se čučnjevima ojačava kompletan donji dio tijela i sam zamah, za muškarce posebno važnu ulogu ima pojačano lučenje testosterona izazvano ovom vježbom.

Sklekovi

Vježba koja se odnosi na povećanje izdržljivosti i jačanja gornjeg dijela tijela i jezgre, što vodi do primjetne razlike i u spavaćoj sobi, kako u sposobnosti snažnijeg pritiska, tako i do same duže izdržljivosti.

Plank

Plank poza je jedna od najefikasnijih vježbi koje se izvode bez opreme, a koje razvijaju izdržljivost i jačaju jezgru. 

Kegelove vježbe

Najčuvenije vježbe vezane za seks, bilo da se radi o muškom ili o ženskom spolu. Ovim vježbama se osnažuje pubococcygeus (PC) mišić, odgovoran za puštanje i zatvaranje protoka urina, ali i sjemena, što je posebno važno u ovom pogledu.

Vježbe u intervalima

Tip vježbi koje je moguće izvoditi praktično svugdje i na veliki broj načina, važe za najefikasnije za razvoj izdržljivosti tijela. Mogu se izvoditi kroz trčanje, penjanje uz stepenice, vožnjom bicikla i slično, kao i na sve te načine u "indoor" verzijama sa pokretnom trakom, steperom i kućnim biciklom.

Podijeli članak