Anoreksiju je moguće pobijediti, ona je dokaz

Prelijepa Norvežanka

Da je i anoreksiju, kao jedan od najproblematičnijih psihičkih poremećaja direktno vezanih sa uništavanjem ostatka organizma, moguće u potpunosti poraziti, svojim primjerom je pokazala mlada Norvežanka Amalie Lee. 

Ona je postala Instagram zvijezda bilježeći proces svog oporavka, ali istovremeno i faza nastanka fenomenalnog novog izgleda tijela, koje joj danas može bez imalo sumnje poslužiti za različite angažmane u svijetu modela.

Amalie Lee, 20-godišnja rođena Norvežanka sa adresom u Londonu, gdje studira psihologiju na Roehampton univerzitetu, 2012. godine je dobila i zvanično dijagnozu od ljekara da je anoreksična, a u ljeto te godine krenula je i njena borba, borba za život.

Godinu dana je trajala njena najžešća borba, u kojoj je centralnu ulogu imao odabir zdravih namirnica koje je, kako bi povećala želju, skoro svaki put dekorisala na tanjiru, motivišući samu sebe, ali bilježenjem fotografijama, i druge osobe u sličnom problemu.

"Proces oporavka sam dokumentovala od samog početka i sad mi je neobično kad vidim te stare fotografije. Čini mi se da me ljudi vole jer vide da sam stvarna i iskrena. Danas sam ponosna na sebe i svoj uspjeh dosad. Fizičke promjene možete vidjeti svi, a samo ja znam koliko se zapravo zdravije i bolje osjećam", ističe Amalie Lee, čije ozdravljenje je prvenstveno bilo problem u psihičkom smislu.

Ispod možete kroz fotografije provjeriti kako je izgledao kompletan njen proces ozdravljenja, koji ljude širom svijeta ostavlja zadivljenima.

Podijeli članak