Zašto Japanci svoj dan započinju pijenjem vode?

Najzdravija nacija

Kao nacija koja se može pohvaliti s tim da duboko u svojoj tradiciji ima utkano poznavanje vrijednosti fizičkih aktivnosti, od laganih razgibavanja tokom radnog dana pa sve do izmišljanja i njegovanja najpoznatijih borilačkih vještina, te posebno s poznavanjem načina najzdravije ishrane za ljudski organizam, Japanci su definitivno nacija na koje se ostatak svijeta treba ugledati.

Zbog svega toga, jutarnju rutinu ljudi iz Zemlje izlazećeg sunca da dan počinju sa pijenjem čaše svježe vode na prazan stomak, potrebno je prije svega detaljno razmotriti, s ciljem da se upoznaju sve beneficije toga, a zatim početi i primjenjivati u sopstvenom životu.

Univerzalni pozitivni efekti hidratacije na organizam

Osim što je unos vode od vitalne važnosti za sva živa bića, pa tako i ljude, Japanska zdravstvena asocijacija je potvrdila terapiju vodom kao uspješan način liječenja nekih od hroničnih oboljenja.

Prema mišljenju stručnjaka koji rade pod okriljem ove asocijacije, ovo su bolesti na koje se može sa velikim uspjehom djelovati tzv. vodenom terapijom:

- Glavobolja

- Srčani problemi

- Artritis

- Epilepsija

- Astma

- Tuberkuloza

- Meningitis

- Bubrežni problemi

- Hemoroidi (opuštanje utrobe)

- Očne bolesti

- Menstrualni bolovi

U nastavku više o terapiji vodom, koju svi mogu probati unijeti u svoju svakodnevnicu i osjetiti efekte njenog djelovanja na sopstvenom tijelu.

Sistem terapije vodom

- Prva stvar koju treba uraditi nakon buđenja je to da se popiju četiri čaše mlake vode. 

- Ne jesti i ne piti tokom narednih 45 minuta

- Tempirati doručak 45 minuta nakon ispijanja čaša vode

- Ne jesti i ne piti ništa dva sata nakon jedenja bilo kojeg obroka

Ukoliko neko ne može popiti odmah četiri čaše vode, i to je u redu, ako se počne razvijati navika počinjanja dana sa jednom čašom mlake vode.

Podijeli članak