Pravila brade koja bi muškarci trebali slijediti

Novi trend, vječna pravil

Brade su ponovo "in", a sve je krenulo prije par godina kada je tadašnji trener Barcelone Pep Guardiola širokoj javnosti pokazao kako se fantastično može iskombinovati ista dužina brade i kose, a posebno njegov kasniji ćelavi stil sa kraćom bradom. U posljednje vrijeme je sve otišlo mnogo dalje, jer su duže brade kombinovane sa nekom modernom frizurom postale pravi hit među muškarcima širom Planete.

Ipak, ne uspijeva svaki pripadnik jačeg spola pobrati pozitivne kritike od strane dama i kompletne okoline. Razlog za to je što se oni uspješni čvrsto drže određenih pravila, pravila koja osiguravaju da njihova brada i kompletna pojava izgledaju zadivljujuće. 

Pravilo br. 1: Dajte sebi šest do osam sedmica

Bradu jednostavno treba pustiti da raste tokom 6 do 8 sedmica, i prije dostizanja željene dužine je ne pokušavati usmjeravati šišanjem i dorađivanjem. Jednostavno, mora se sačekati dok se ne stvori pravi "materijal" za to. Ova faza je dosta nezgodna, pa se preporučuje smanjenje izlazaka na minimum.

Pravilo br. 2: Odabrati stil i držati se toga

Stil brade može varirati od onog kraćeg, mašinicom održavanog, pa sve do punog "Robinzon Kruso" stila. Na bilo koji od tih stilova da padne izbor, treba držati dosljednost. Igranje sa stilovima može vratiti sve na zastrašujuću fazu čekanja onih 6 do 8 sedmica.

Pravilo br. 3: Zadržati čisti izgled

Bez obzira na odabir stila brade, važno je paziti na to da ni u jednom trenutku ne izgleda zapušteno. Na primjer, čak iako se radi o punoj, dužoj bradi, previsoke dlačice na jagodicama treba uklanjati, a većina stilova svakako zahtijeva brijanje dlaka na vratu.

Pravilo br. 4: Korištenje britve

Kada je riječ o perfektnom oblikovanju brade, većina ljudi bez većeg razmišljanja kreće ka makazama. Jednostavnije su za korištenje, i djeluje da se manje greške mogu napraviti s njima. Ipak, ako se zaista želi postići čisti, polirani izgled koji odiše urednošću i koji vole i dame, on se postiže potezima britve. Zbog svega toga, taj "umjetnički" dio je najbolje prepustiti stručnjaku.

Podijeli članak