Oni i njihove fitness priče su živa motivacija

Dokazuju da je sve moguće

Kada dobije pravi, motivirajući poticaj, snaga ljudskog uma postaje čudesna i počinje rušiti sve barijere za koje se mislilo da ih je nemoguće prevazići. Fitnes je jedan od najboljih načina takvo što, vidljivo iz dana u dan poboljšava izgled tijela, što se direktno odražava na podizanje samopouzdanja do te mjere da ljudi počinju vjerovati da se mogu uhvatiti u koštac i sa najvećim izazovima.

Iz svijeta nam svakodnevno dolaze takvi primjeri motivirajućih životnih fitnes priča. U nastavku ćemo izdvojiti njih par, koje su u posljednje vrijeme privukle jako veliku pažnju.

Dana Falsetti i joga

Izuzetno velika pretilost predstavlja dramatičnu prijetnju ljudskom zdravlju, te umnogostručuje rizik od dobijanja cijelog niza oboljenja. Međutim, rezultati istraživanja jasno pokazuju da je daleko veći problem po ljudsko zdravlje, neaktivnost. 

Dana Falsetti je osoba koja se još od svoje desete godine bori sa pretilošću, a kroz jogu je shvatila da treba poslužiti kao podrška ljudima širom svijeta koji imaju slične probleme i koji su bespomoćni, te je svoj Instagram profil učinila javnim i otvorenim za motivisanje svima koji se stide svog tijela.

Adonis Hill i neviđeno predani trenerski pristup

Priča koja nas je nedavno fascinirala, definitivno je vrijedna spomena. Osoba je to, koja je u želji da pomogne svojim klijentima tokom mjesec dana u organizam unosila po nevjerovatnih 8.000 kalorija. Radi se Adonisu Hillu, fitnes treneru koji prolazi kroz sve muke dijeta i vježbanja zajedno sa svojim klijentima, motiviše ih i na kraju dovodi u životnu formu, na način da gledaju njega i rade sve isto što i on sam, istim žarom i istom odlučnošću.

Sofie Hagen i društvena anksioznost

Psihički poremećaj s kojim se danas poznata komedistkinja Sofie Hagen prvi put susrela nakon što je pošao poljubiti njen prvi momak, u mnogome je obilježila njen život. Društvena anksioznost čije je napade rješavala tako što se zaključavala u WC kafića sve dok se ne smiri, te što je s velikim pritiskom uvijek isključivo zahtijevala mjesta u ćoškovima restorana, pobijeđena je na sličan način.

Interesantno je da je ova, tokom većeg dijela života natprosječno deblja djevojka, poticanjem uma uspjela iz opisa dosadne, čudne i nedruštvene osobe, prerasti u pobjednicu stand-up šoua komičara.

Podijeli članak