Slabo poznati impresivni efekat bijelog luka

Protiv bradavica

Poznat kao "prirodni antibiotik", bijeli luk je pravo nutricionističko čudo čije je vitamine i minerale u sastavu teško i nabrojati. Ova specifična namirnica koja se koristi obično kao dodatak u pripremi hrane, ima i neke sposobnosti koje su ljudi još davno koristili, a na koje se skoro u potpunosti zaboravilo u novije vrijeme.

Naime, bijeli luk koji u svom sastavu ima čak više od 400 sastojaka, a koji je odličan izvor vitamina A, B1, B2 i C, željeza, kalcija, kalaja, slena, sumpora, fosfora, dijetalnih vlakana, aminokiselina, esencijalnih ulja, biljnih masti i enzima, posebno je impresivan kada se govori o njegovim antibiotskim svojstvima.

Budući da su bradavice pojava na koži prvenstveno uzrokovana virusom HPV, bijeli luk može djelovati i na direktno uništenje njegovih posljedica, odnosno samih bradavica.

Ono što bi trebalo uraditi je da se bijeli luk iznjiječi, stavi na flaster i zalijepi na kožu. Redovna primjena ove vrste terapije kroz dvije sedmice, trebala bi ubrzo dati na očigled vidljive efekte.

Podijeli članak