Zdravi i jednostavni napitak za početak dana

Topla voda i limun

Stručnjaci kažu da je idealno dan započeti sa čašom tople vode i zbog cijelog niza jasnih razloga su potpuno upravu. Međutim, perfektno aktiviranje metabolizma može biti i dodatno poboljšano pri čemu između ostalog postoji mogućnost i uticanja i na samu liniju.

Radi se o kombinaciji tople vode i limuna, do koje je svakome jedostavno doći, a čije pijenje svakoga jutra djeluje kao odličan aktioksidans koji čisti jetru i tijelo od nagomilanih toksina, te potiče tijelo na mršanje.

Voda sama po sebi je najidealnija za prekid dugog perioda bez unosa hrane i pića, a ako je topla, tada neće sužavati krvne sudove i neće otežavati probavu ostatka hrane u probavnom sistemu. Limun s druge strane, poznat je kao bogat izvor vitamina C koji uz to pročišćuje i krv, te pomaže kod niza oboljenja.

U suštini, potrebno je jedan limun iscijediti u čašu, na to dodati toplu vodu, naravno bez dodatka šećera što je inače treći elemenat limunade, te nakon ispijanja na prazan stomak doručkovati pola sata kasnije dok se ostvari željeni efekat.

Podijeli članak