4 ideje za doručak sa zobenim pahuljicama

Postat će vam omiljene

Nutricionisti decenijama unazad pokušavaju da nas ubjede kako je ovo najbolji mogući obrok sa kojim možemo započeti dan, a sada uz pregršt instant kaša, zaista više nemamo izgovor što nam je prva stanica do posla pekara, a ne prodavnica zdrave hrane.

Zobene pahuljice doručak je koji nas nikad ne ostavi prazna želuca, a gotov je u svega pet minuta. Tanjir koji obiluje hranljivim vlaknima koja podstiču probavu, uravnotežuju šećer u krvi i jačaju imunitet, spojite slatko sa slanim i zdravim dodacima kako više nikad ne biste poželjeli preskočiti doručak tokom radne sedmice.

1. Zobene pahuljice s čokoladom uz puter od kikirikija

Zobene s čokoladom i chia sjemenkama pomješane s maslacem od kikirikija prava je poslastica za početak sedmice. Uz zobene pahuljice koje se nalaze na listi najzdravijih namirnica, puter od kikirikija svojim će vas zdravim masnoćama pripremiti za uspješan ponedjeljak.

2. Zobene pahuljice s malinama uz dodatak pistacija i grčkog jogurta

Maline su same po sebi idealne za gubitak višak centimetara oko struka i bokova, a zobene pahuljice s malinama i chia sjemenkama dugo će vas držati sitim. To pomaže u smanjenju dnevnog unosa kalorija i u konačnici do željene kilaže. Uz ovu bazu idealnu za one koji žele hranjivi, a fini doručak, predlažemo dodavanje grčkog jogurta koji je pun proteina, a sve pospite pistacijama koje su moćan saveznik u ubrzavanju metabolizma.

3. Zobene pahuljice s jabukom i cimetom uz bananu i jogurt

Zobene pahuljice koje odišu zimskim ukusom i mirisom s jabukama i cimetom idealne su za dane kada nam treba posebna utjeha da izdržimo do vikenda. Uz zobene pahuljice s chia sjemenkama, najjednostavnije je poslužiti bananu koja je čest gost zobenim pahuljicama. Kako ne bi sve ostalo na tome, u zdjelu još dodajte jogurt. Budući da stres i loša ishrana mogu narušiti ravnotežu u organizmu, jako je važno dodatno uzimati probiotike koji se nalaze u jogurtu.

4. Zobene pahuljice s brusnicama uz dodatak posnog sira i javorovog sirupa

Zobene pahuljice s chia sjemenkama i jednim od najzdravijih plodova bobičastog voća – brusnicom, predlažemo kombinovati s posnim sirom koji je male kalorijske vrijednosti te javorovim sirupom, jednim od najzdravijih zaslađivača.

Podijeli članak