Želite smršati? Jedite zobene pahuljice

Čokolino Protein Power će vas vratiti u djetinjstvo

Zobene pahuljice su jedna od onih namirnica koja će se uvijek nalaziti na listama zdrave hrane, a za to postoji bezbroj razloga.

Želite smršati? Jedite zobene pahuljice

Obroci na bazi zobi su sve popularnija hrana za doručak u mnogim zemljama, te su idealna mješavina vlakana, složenih ugljikohidrata i proteina. Pahuljice su bogate hranjivim tvarima poput magnezija, cinka i vlakana, a ovi sastojci su korisni za smanjenje holesterola, krvnog pritiska, jačanje imuniteta i smanjenje rizika od srčanih bolesti.

Ipak, zobena kaša ne mora biti samo obrok koji jedete ujutro. Ovo je veoma raznovrsna namirnica koju je lako uključiti u ishranu, a možete je jesti za večeru, prije ili poslije treninga, kao međuobrok ili je spakovati sa sobom kada krenete na posao. Još jedna od velikih prednosti zobene kaše je ta što pomaže našim crijevima i zdravlju probave. Ovo je obrok koji će nas zasititi na duže vrijeme, stoga nećemo osjećati žudnju za nezdravim grickalicama. Upravo zato je zobena kaša postala toliko popularna među vježbačima i zaljubljenicima u fitness.

Čak postoji i dijeta na bazi zobenih pahuljica, gdje ćete za svaki obrok tokom dana jesti različite varijacije zobene kaše. Ovaj režim ishrane se pokazao poprilično efikasnim za gubljenje kilograma. Naravno, to ne znači da morate biti na dijeti kako biste postigli rezultate. Samo uključivanje ove zdrave namirnice u ishranu može vam biti izuzetno korisno.

Kako se pravi i koje proizvode odabrati?

Zobene pahuljice ili kaša se prave od suhe zobi. Zob se zapravo smatra cjelovitim zrnom, te ima brojne nutritivne prednosti. Ovo je omiljeni doručak za mnoge ljude, posebno tokom zimske sezone. Neki ljudi u zobenu kašu dodaju voće i druge sastojke, poput sjemenki jabuka, bobičastog voća i slično. Ako želite jesti zobenu kašu, ali i dalje želite uživati u fenomenalnom i dobro poznatom ukusu čokolade, onda je Čokolino Protein Power možda idealna namirnica za vas.

Čokolino je obrok u kojem mogu uživati svi uzrasti, a Protein Power je proizvod koji je namijenjen upravo za sportaše i one koji žele na praktičan način unositi dovoljne količine proteina. Ovo je nutritivno izbalansiran proizvod na bazi riže i zobi. Unutra se nalaze i najkvalitetniji proteini na bazi sirutke.

Od čega se Čokolino sastoji?

  • Žitarice 38% (rižina krupica i zobeno brašno)
  • Protein sirutke 24%
  • Čokolada 17% (šećer, kakao prah, kakao puter, emulator sojin lecithin)
  • Maltodekstrin
  • Magnezijev glukonat
  • Vitamini (L-askorbinska kiselina, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat, piridoksin hidroklorid,
    riboflavin, tiamin hidroklorid, folna kiselina, cijanokobalamin)
  • Može sadržavati lješnjake.

Čokolino je odličan za one koji žele smršati, te nisu sigurni šta jesti prije ili poslije treninga. Ovo je zasitan obrok koji će vam dati energiju, a protein sirutke i zobena kaša nisu bez razloga na tako dobrom glasu već dugi niz godina. Oba ova sastojka možete pronaći u ukusnom Čokolinu koji je također jednostavan za pripremiti. Dovoljno je u 2,5 dl mlijeka dodati 6 velikih kašika Čokolino pahuljica i vaše jelo je gotovo. U Čokolino možete dodati i sastojke poput chia sjemenki, cimeta ili voće poput banana ako želite još više povećati hranjivi sadržaj.

Kako zobena kaša pomaže tijelu?

Možete pojesti ogromnu čokoladu, a nakon nekoliko sati ćete ponovo osjećati glad. S druge strane, kada konzumirate zobene pahuljice duže ćete ostati siti. Ovo je namirnica koja sadrži posebna vlakna koja vam daju signale da prestanete jesti. Ova vlakna su poznata kao beta-glukan, te su ljepljiva, što znači da će u vašem tijelu ostati duže vrijeme.

Kaša može biti korisna i onima koji žele smanjiti masnoće u tijelu. Kada redovno jedemo zobenu kašu, ona nam pomaže da spriječimo skokove šećera u krvi. Ovako će naše tijelo imati manje inzulina i masnoća. Zob se gotovo uvijek nalazi na listama zdravih namirnica za imunitet, te je ovo hrana koja pomaže bijelim krvnim zrncima da efektivno uklanjaju infekcije iz tijela. Jedenje zobi može biti korisno i dok smo bolesni, jer nam može pomoći da se brže oporavimo.

Uz zobene pahuljice ćete poželjeti više zdrave hrane

Svi znamo kako je lako da postanemo ovisni o šećeru ili slanim grickalicama. Kada u ishranu uključite zobenu kašu, vaše tijelo će vremenom sve više htjeti zdravu hranu. Konzumiranje zobenih pahuljica izaziva žudnju za zdravijom hranom koja je bogata mineralima i vitaminima koji su korisni za tijelo. Dakle, ovo je idealan način da napokon počnete jesti zdravije, a postoji li bolji način da to uradite nego jedenjem obroka vašeg djetinjstva u novom ruku - Čokolino Protein Powera. Stoga sljedeći put prije treninga ili na pauzi za ručak, umjesto grickanja čokolade ili čipsa za smanjenje gladi, odaberite zasitne i ukusne Čokolino pahuljice!

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak