Zdrave i ukusne grickalice koje možete jesti svakodnevno

Čokolino je jedna od opcija koja će vas obradovati

Grickalice ne moraju nužno biti loše za nas. One mogu biti dio zdrave i uravnotežene ishrane, ali važno je šta odaberete.

Zdrave i ukusne grickalice koje možete jesti svakodnevno

Grickanje više obroka tokom dana nam može pomoći da ubrzamo metabolizam i da održavamo dobro zdravlje probave. Grickalice nam mogu dati važne hranjive tvari i pomoći nam da održavamo energiju i manje jedemo tokom dana.

Kako osigurati zdravo grickanje?

Prije svega, pobrinite se da vaš dom opremite zdravom hranom. Napravite popis zdravih i ukusnih namirnica koje vam djeluju primamljivo i kupite ih. Kad osjetite glad nećete biti u iskušenju da odaberete nezdravi čips ili gazirano piće. Postoji bezbroj ukusnih grickalica koje vam mogu biti korisne, a Body.ba vam donosi neke od njih:

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su idealna zdrava grickalica. Iako su obično bogati mastima, ne morate ih izbjegavati ako želite smršati. Hrana poput badema je bogata vlaknima, proteinima i zdravim mastima. Orašasti plodovi vam mogu pomoći u suzbijanju gladi, te poboljšavaju zdravlje srca i mogu vam pomoći da se riješite dosadne masnoće na stomaku. Možete pomiješati orašaste plodove sa sjemenkama, tamnom čokoladom i sušenim voćem za zdravi mix.

Grožđe

Voće je generalno odlična grickalica koju možete grickati, a grožđe se posebno izdvaja. U grožđu možete uživati polako, jer svaki plod jedemo pojedinačno. Osim toga, ovo je namirnica koja će nas zasititi, te je ovo prirodan način da smanjimo žudnju za slatkišima.

Čokolino Protein Power

Najukusniji način da grickate je vjerovatno već dobro poznati Čokolino. Sada možete birati i ukusni i zdravi Čokolino Protein Power, obrok koji je nutritivno izbalansiran na bazi riže i zobi. Ovo je idealna grickalica za one koji vježbaju, te je možete konzumirati bilo kada tokom dana.

Sljedeći put nakon treninga ili prije spavanja, napravite ukusni Čokolino dodavanjem šest kašika pahuljica u 250 ml mlijeka. Možete odabrati i zdrave alternative kravljem mlijeku, poput bademovog. Ovo je idealna grickalica za one koji se bave sportom, ali mogu ga konzumirati svi bez obzira na uzrast!

Čokolada

Čokolino u sebi također sadrži i kakao, stoga će vam biti koristan i ako osjetite žudnju za slatkim. Pored Protein Powera, možete uzeti običnu tamnu čokoladu i grickati je, ili napravite kakao i popijte toplu šoljicu dok sjedite i gledate film. Ne morate se odreći čokolade ako želite zdravo grickati, samo se pobrinite da pravite pametnije izbore u marketu!

Kokice

Svi ponekad osjetimo žudnju za čipsom ili nezdravim grickalicama. Svi znamo kako to ide. Pojedemo jedan čips i onda ne možemo prestati dok u vrećici ne ostane ništa. Umjesto kupovanja čipseva, odaberite puno zdraviju alternativu - kokice. Kokice možete začiniti kako želite, te neki ljudi u svoje dodaju karamelu, čokoladu, dok drugi biraju začine poput origana i ljute paprike. Kokice su bogate vlaknima, proteinima, te su zapravo cjelovite žitarice.

Jogurt

Jogurt je jedna od onih namirnica koja se uvijek spominje kada razmišljamo o zdravoj ishrani. Jogurt je bogat kalcijem, te će vam dati osjećaj sitosti zbog svog sadržaja vlakana. Odaberite obični jogurt u koji možete dodati zobenu kašu, banane, bobičasto voće i začine poput cimeta. Grčki jogurt je također popularan izbor zbog specifične teksture i ukusa, a pored toga i izuzetno je zdrav.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak