Pet jutarnjih rituala za dobro raspoloženje

Učite od uspješnih

Postoje jutra koja su drugačija od ostalih, ona koja nam i poslije osam sati sna, se čine vrlo depresivnim. Ona jutra kada se probudimo neraspoloženi i bezvoljni.

Da bismo izbjegli ovakva stanja koja se često javljaju ponedeljkom, u pomoć su nam pritekli stručnjaci i self-care učitelji koji nam predlažu jutarnje rutine, koje će sigurno pomoći da izbjegnemo loš start dana ili sedmice. U nastavku pročitajte kako se "snalaze" u ovakvim situacijama najuticajniji wellness profesionalci i koji su njihovi trikovi za dobro raspoloženje tokom dana.

1. Tonya Papanikolov, nutricionista i osnivač The Well Woman

"Pronađite stvar, situaciju ili ritual u kome ste dosljedni. U svoj jutarnju smoothie ili kafu stavite malo mljevenih gljiva reishi koje podižu energiju. Koristite stalno i vidjećete rezultate koji će vas oduševiti."

2. Dr. Pratima Raichur, ajurveda stručnjak i osnivač Pratima Sp

"Kada ustanem praktikujem jutarnju meditaciju koja mi daje tu tišinu i mir za najbolji mogući start dana."

3. Cassi Gibson, umjetnica i iscjeljiteljka

"Mislim da briga o prostoru u kom živimo je veoma bitna. Npr. u Africi postoji ritual čišćenja suncem. Idem naprijed i otvaram prozore kako bih pustila svjež vazduh. Zalivam biljke i polako vraćam fokus u sebi."

4. Daphne Javitch, edukator i osnivač Doing Well

"Tečnost u prije podne -  čajevi, supe, zeleni sokovi. Ova navika je veoma zdrava za mozak, pomaže pri gubitku težine, idealna je za hidrataciju."

5. Deborah Hanekamp, isteljiteljka i osnivač Mama Medicine

"Pokušavam da ne uzimama telefon 45 minuta od kada ustanem. Umjesto toga koncentrišem se da - npr.  "sve što radim, radim sa ljubavlju i elanom. Mantre mi pomažu da započnem dan jasno i sa fokusom, čak i kada nemam vemena za meditaciju."

Podijeli članak