Kako se riješiti ispucalih vrhova?

Super savjeti

Nema boljeg osjećaja od onog kada izlazite iz frizerskog salona sa osvježenom, zdravom i podatnom kosom, ali nažalost ponekad nam užurbani tempo života ne dopušta da redovno posjećujemo frizerske salone pa ispucali vrhovi ponekad izmaknu kontroli i kosa se nepotrebno oštećuje.

Mi vam u nastavku donosimo savjete koji će vam pomoći da lakše održavate kosu zdravom i bez ispucalih vrhova u periodu između šišanja.

Sušenje kose

Kada je u pitanju sušenje kose fen bi bilo poželjno izbjegavati jer nepotrebno isušuje kosu. Dopustite kosi da se barem 50% osuši prirodno, na zraku, a zatim fen i odgovarajuću četku koristite samo za završno stiliziranje kose i pazite da fen ne prislanjate direktno na kosu već ga držite nekoliko centimetara od četke koju koristite.

Češljanje

Češljanje mokre kose nije preporučljivo, ali je gotovo uvijek nužno. Ako je moguće kosu raščešljajte prstima ili češljem širokih zubaca tako da počnete od vrhova kose. Obavezno uzmite vremena za češljanje i budite nježni jer grubi pokreti mogu uzrokovati lomljenje kose.

Stiliziranje vrućim peglama

Ako već koristite peglu za kosu temperatura nikako ne smije biti iznad 180°C. Previsoke temperature uzrokuju kosi da gubi keratin koji je sastavni dio zdrave kose, a mit da višim temperaturama dobivate dugotrajnije rezultate jednostavno nije tačan.

Njega kose

Iako se ispucali vrhovi ne mogu "izliječiti" jednom kada se pojave, postoje proizvodi za njegu kose koji sprečavaju njihov nastanak. Obavezno koristite maske za kosu koje sadrže keratin kako bi vaša kosa bila zdrava i podatna i u periodu između posjeta frizerskom salonu.

Podijeli članak