Frizerka otklonila vječnu dilemu: Da li je štetnije kad se kosa prirodno osuši ili uz pomoć fena?

Kada je kosa u pitanju, uvijek će biti nedoumica oko toga da li ju je bolje osušiti prirodno ili uz pomoć fena.

Frizerka otklonila vječnu dilemu: Da li je štetnije kad se kosa prirodno osuši ili uz pomoć fena?

Neki smatraju da fen oštećuje kosu zbog temperature, dok drugi odmah koriste fen nakon što operu kosu.

Odgovor donosi jedna frizerka koja je odlučila da otkloni dilemu, a na internetu je podijelila zanimljive činjenice o sušenju kose prirodnim putem za koje smatra da je štetnije nego kada se suši fenom.

"Moja preporuka je da čekate da se kosa osuši 70 do 80 posto, a zatim nanesete proizvod za zaštitu od toplote i osušite je do kraja fenom. Takođe, koristite peškir od mikrofibre nakon pranja jer će on upiti veliku količinu vode i na neki način će prosušiti kosu", objasnila je.

Ona je to objavila na Tiktoku. Mnogi su zbunjeni, smatrali su da je štetnije kada se kosa suši fenom, no čini se da su mnogi imali pogrešna tumačenja na ovu temu.

@neri_ja

Which one do you prefer air-drying or blow-drying? ##eyeslipsface ##hair ##hairtok ##hairtips ##blowdrying

♬ Kings & Queens - Ava Max

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak