3 umaka od hrena uz koje će šunka biti ukusnija

Sjajan dodatak

Najčešće se od hrena prave umaci koji sjajno idu uz šunku. U nastavku pronađite recepte za tri varijante umaka od hrena.

Klasični umak od hrena
8 dag hrena
2 dcl bistre mesne supe (pileće, goveđe ili druge, a možete koristiti i bistru povrtnu supu)
malo soli

Ogulite hren i naribajte ga na sitno. Budite oprezni prilikom ribanja jer će hren uzrokovati suzenje očiju. Zagrijte supu ili temeljac do vrenja pa s time prelijte hren. Posolite i pustite da se ohladi.

Umak od hrena s vrhnjem
5 dag ribanog hrena
2 dcl kiselog vrhnja
malo soli i bibera
2 velike kašike limunovog soka ili octa

Oguljeni i naribani hren pomiješajte s vrhnjem. Posolite i pobiberite po vlastitom ukusu te na kraju umiješajte limunov sok ili ocat, ovisno o tome koji okus više volite.

Umak od hrena s jabukom
8 dag hrena
1.5 dcl bistre mesne supe (ili povrtne)
1 srednja jabuka
so
1 mala kašika octa

Hren ogulite i naribajte pa ga prelijte vrelom supom. Kada se ohladi, dodajte naribanu jabuku, so i ocat pa promiješajte.

Podijeli članak