U našem ubrzanom načinu života rijetko jedemo zdravo i malo nas žvaće hranu kako su nam ljekari preporučili. Zbog ovih navika, naša tijela sve teže probavljaju i apsorbiraju ono što jedemo. Iscrpljeni i preopterećeni probavni enzimi zajedno sa oslabljenim želučanim kiselinama, što dolazi sa godinama, ne mogu usitniti hranu do tačke u kojoj naš organizam može uzeti hranjive tvari iz namirnica.
Umak od sušenog paradajza za pravilan rad srca
Nutribullet ekstraktorDrugim riječima, mi ne apsorbiramo većinu hranjivih tvari iz naše hrane. Zato je NUTRIBULLET ekstraktor tu da pretvara obične namirnice u supernamirnice.
Iako možda sušeni paradajz nije tako sočan, on i te kako ima svoj šmek i aromu. Njegove nutritivne vrijednosti čak su i veće od onih koje ima svjež paradajz. Može se jesti presan ili mariniran u ulju, a najbolje se čuva u staklenoj tegli. Upotpunite svoj špajz još jednim ukusom, biće savršen za paste, bruskete, salate i druge sočne zalogaje!
Osušeni paradajz obiluje mineralima, poput fosfora, cinka, bakra, natrijuma, kalijuma. Zahvaljujući njima reguliše krvni pritisak i drži hipertenziju pod kontrolom. Bogat je kalcijumom i magnezijumom – značajnim za zdravlje kostiju i pravilan rad srca.
Sastojci:
1 šolja sušenog paradajza
1 šolja bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašike soka od limete
so i biber - po želji
Priprema:
Korak 1.
Sve sastojske dodajte u veliku NUTRIBULLET čašu.
Korak 2.
Nekoliko puta pritisnite tipku za ekstrakciju – ekstraktujte po nekoliko sekundi. Ukoliko je potrebno možete ponoviti postupak nekoliko puta.
Korak 3.
Umak je spreman. Možete ga poslužiti uz omiljeno pecivo - tost ili prženice.
Kako biste dobili najviše od života potrebno je da dobijete najviše iz hrane, zato naručite svoj NUTRIBULLET ekstraktor na: http://links.delimano.ba/c/19463726