Zalisci i frizure: Pet najboljih koje "manu" pretvaraju u prednost

Za muškarce sa zaliscima

Zalisci i postepeno gubljenje kose, jedna je od najčešćih estetskih muka s kojima se susreću pripadnici jačeg spola.

Kosa koja raste u specifičnom "V" obliku iznad čela, uistinu predstavlja problem kod velikog broja frizura, pa ne samo da se brojni muškarci trude sakriti zaliske, već neki čak pomišljaju i o transplantaciji kose.

Neki od slavnih muškaraca također imaju isti problem, samo što su oni pronašli formulu kako da svoju manu pretvore u prednost. Radi se o sljedećim frizurama koje daleko najbolje stoje muškarcima koji imaju zaliske.

Di Caprio zalisci

Slavni glumac Leonardo Di Caprio već tradicionalno nosi frizuru koja otkriva njegove zaliske koji mu očigledno ni najmanje ne smetaju. Urednu i začešljanu kosu Di Caprio prebacuje blago na stranu, a pomenuta frizura je postala i prepoznatljiva po njemu.

Undercut

Frizura koju karakteriše izbrijanost na oko 3 milimetra sa strana, pa prelaz i neuporedivo duža kosa na tjemenu, jedna je od trenutno najmodernijih, ali i uvijek urednih i poželjnih frizura. Upravo takav tip frizure najbolje stoji muškarcima sa zaliscima.

Quiff

Quiff frizura je još jedna u nizu onih koje se postižu značajnom razlikom u dužini kose sa strana i na tjemenu. Karakteriše je pomalo buntovnički izgled, pa ne mora biti pretjerano uredna sa svakom dlakom u perfektnoj liniji i za njeno pravljenje se ne mora čak koristiti ni češalj. Nešto duže šiške i ostatak kose sa tjemena se samo prebace na stranu prolazeći prstima kroz kosu i to bi bilo sve.

Začešljana unazad

Frizura koja može biti i maksimalno uredna, a i malo opuštenija i modernija, ovisno o sredstvima učvršćivanja, jedna je od onih koje u prvi plan stavljaju zaliske. Tačnije, na fenomenalan način iz koristi kako bi se postigla idealna frizura koja posebno muškarcima sa zaliscima dobro stoji.

Kratka muška frizura

Jedna od najobičnijih frizura, ona kratka mašinski ošišana na 3 ili 6 milimetara dužine, ujedno je i jedna od najboljih za muškarce sa zaliscima. Ujedno je i jedna od najlakših za održavanje koje postoje.

Podijeli članak