Ukusna ovsena kaša sa avokadom i keljom

Savršena za doručak

Nedavno istraživanje je pokazalo da ljudi koji konzumiraju ovsenu kašu se osjećaju punije i imaju potisnut apetit čak i do četiri sata duže od osoba koje uzimaju gotove žitarice iz kutije.

Avokado koji se pronalazi u ovom doručku čini da kaša bude kremasta, a kelj nudi osvježenje. Pored toga začin do čilija mu dodaje ljepši okus.

Za ovaj tanjir vam je potrebno:

  • 1/2 šolje zobi
  • 1 šolja vode
  • Malo soli
  • Jedan lis kelja
  • 2 kriške avokada
  • Jedna kašika maslinovog ulja

Upute za pripremu:

Izmiješajte zob sa vodom i malo soli i stavite u mikrovalnu da se zagrije na 3 minute. Nakon toga dodajte kelj i avokado na vrh kaše zbog ukusa. Na vrh dodajte maslinovo ulje i malo čilija za okus.

Podijeli članak