LeBron James ima tri pravila prehrane

Godinama je na vrhu

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu bez dileme je 37-godišnji LeBron James.

LeBron James ima tri pravila prehrane

Zvijezda Los Angeles Lakersa osvojila je mnoga priznanja, brojne titule su iza njega, te ga smatraju jednim od najboljih svih vremena. Djeca širom svijeta obožavaju LeBrona, a ono što ga posebno krasi je nevjerovatna fizička spremnost.

LeBron ima tri prehrambene navike koje mu uz redovno vježbanje pomažu da i u 37. godini bude "zvijer".

Njegova kuharica Dena Marino podijelila je na Instagramu recept za granolu s visokim sadržajem proteina u kojoj on svakodnevno uživa. Recept sadrži izvore proteina kao što su bademi, indijski oraščići, pekani i bjelanjci. Osim toga, dodaje med i javorov sirup za dodatnu slatkoću.

Konzumacija zobi može pomoći u smanjenju holesterola i visoke razine šećera u krvi, a zob uz to pomaže da se suzbiju apetiti tako što će ukloniti glad na duže vrijeme.

James svaku noć popije i čašu crnog vina, a za ESPN je kazao kako je čuo da je ono dobro za srce.

Iako je isprobao mnoge planove prehrane, drži se uglavnom redovne i uravnotežene prehrane.

"Nisam jeo šećer, mliječne proizvode, ugljikohidrate. Sve što sam jeo bilo je meso, riba, povrće i voće. To je to. 67 dana zaredom", ispričao je James o svojim režimima ishrane za Sports Illustrated.

Prema Men's Healthu, njegova se prehrana sastojala od jastoga, šparoga, salata od rikole i orašastih plodova, među ostalim nemasnim namirnicama s niskim udjelom ugljikohidrata.

Tokom mečeva doigravanja praktikuje prehranu u kojoj se odriče šećera, ali pojačava ugljikohidrate.

"Dakle, šećere sam izbacio, ali ugljikohidrate malo povećao. Zato što gubim toliko kalorija, sagorijevam toliko kalorija, trošeći svu svoju energiju tokom tih utakmica", pojasnio je James.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak