Najbolji oblici brade za svakog muškarca

Zašto ne probati

Mnogi ljudi govore da se muškarac prepoznaje po bradi koju nosi, ipak je brada kulturni označitelj. Od početka postojanja, brada je bila muški dodatak koji je označavao stil i muškost.

Najbolja stvar kod brade je da je samo možete oblikovati po želji. Brzo i jednostavno oblikovanje može da promijeni cijeli vaš izgled. Međutim ukoliko vam treba inspiracije da se odlučite za željenu bradu, body.ba vam predstavlja nekoliko ideja u nastavku.

Korporativna brada

Ukoliko imate potrebu da posjedujete veliku muškastu bradu, ali se ne osjećate dovoljno sigurni da pustite duge brade, ovo bi mogla da bude opcija za vas. Popunjena brada ali ne previše duga.
Možete održati čiste obraze i vrat na veoma lagan način i od kuće.

"Brada od tri dana"


Mnogi su razlozi zašto koristiti ovu vrstu brade. Skriva pjege, stvara neravne rubove i daje izgled čvrste vilice, a da pri tome ne izgledate previše narcistično.

Ovaj izgled odgovara većini muškaraca i mogu ga imati svi muškarci koji žele.

Oblikujte kožu oko obraza, usana i ispod vilice kako biste dobili oštriji muški izgled.

Beardstache

Ovo tehnički ne možemo nazivati brkovima, zbog toga i jeste još jedna vrsta brade. Iako su dlačice iznad usne nešto duže, ostali dio brade nije sasvim obrijan, ovaj hibrid između brate i brkova je poznato kao "Beardstache".

Prije nego probate ovaj izgled, prvo dopustite da vam poraste cijela brada, a nakon toga skratite ostatak brade, tako da se vidi mala ali primjetna razlika između oba dijela.

Neuredna brada

Ovo je zaista tata brade. Izravan, ne besmisleni i ponosni stil muškarca koji vjerovatno nema vremena da se obrije. Upravo to i jeste svrha ove brade. Bar tako izgleda. Uz malo njege i pažnje, puna brada može postati bastion muškosti.

Jednostavno pustite da izraste ova brada, a oblikovanje je u vašim rukama.

Puna bradica

Postoje mnoge varijante ove brade, ali je najpoznatiji među njima puni izgled. Ovo je klasični izgledi nikada ne izlazi iz mode. Međutim unatoč tome, ova vrsta brade ne stoji svakom obliku lica, kao što su to okrugla ili bucmastija lica.

Verdi

Ova vrsta brade je veoma jednostavna: puna, duga brada s odvojenim brkovima. Ovaj stil može da bude savršen za osobe koje imaju vidljivu udaljenost brkova i brade.

Podijeli članak