Kako na jednostavan način povećati snagu

Pet jednostavnih trikova

Iako dobijanje snage naizgled može biti lagan posao propraćen već poznatim vježbama snage, nekada taj proces može da bude teži nego što smo zamišljali. 

U nastavku body.ba vam predstavlja šest malih savijeta za dobijanje na snazi.

Oporavak s kardio vježbama

Slobodni dan od teretane ne mora nužno da znaći da taj dan ne radite ništa. Kratkotrajna vožnja na dan odmora biciklom može značajno pomoći pri oporavku i izgradnji mišića .

Zagrijavanje kukova

Tokom vježbi snage neophodno je podnijeti malu količinu bola, a inače intenzivni bolovi tokom treninga nisu poželjni. Kako biste izbjegli ovu bol i poboljšali snagu potrebno je da prije treninga dobro zegrijete cijelo tijelo, uključujući i kukove.

Skakanje

Iako je veoma lako zaboraviti na ovaj vid treninga, on je i dalje neophodan. Tokom skakanja aktiviramo druge mišiće koji inače nisu u pokretu tokom kardio vježbi. Skokovi na kutiju (neovisno o veličini) je najbolji vid ove vježbe.

Vratilo

Vježbe na vratilu pomažu da razvijete snagu prianjanja. Dodajte nekoliko zgibova u vašu rutinu za veću snagu leđa.

Vitamin E

Ukoliko pokušavate dobiti veću snagu, ne smijete zaboraviti na ishranu. Hrana obogaćena vitaminom E sadrži potrebne antioksidanse koji oporavljaju mišićne ćelije. Orašasti plodovi i sjemenke, kao i špinat, slatki krompir i avokado su dobar izvor ovog vitamina i mnogih drugih nutrijenata koji su neophodni za oporavak mišića i rast istih.

Podijeli članak