Doručak je glavni obrok koji ne bismo trebali preskakati, iako se zbog manjka vremena to često događa. Međutim, postoji nekoliko recepata za doručak koje možemo napraviti noć prije.
Recepti za ovsenu kašu preko noći
Zdravi i ukusni receptiU nastavku, Body.ba vam otkriva nekoliko recepata zobene kaše.
"Cookie" zobena kaša
Sastojci:
- Dvije kašike kikiriki putera
- Jedna kašika stevije
- Pola šolje grčkog jogurta
- Jedna kašika grčkog jogurta
- 1/2 kašika čokoladnih komadića
- Jedna šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 čajne kašike cimeta
- Jedna šolja nemasnog mlijeka
Priprema:
- U zdjeli srednje veličine izmiješajte kikiriki puter i zaslađivač korištenjem miksera. Nakon toga, dodajte jednu kašiku grčkog jogurta, a kada se smjesa malo učvrsti dodajte čokoladne komadiće. Podijelite smjesu u dvije posude i dodajte 1/4 šolje grčkog jogurta u svaku posudu.
- U posebnu posudu izmiješajte zobene pahuljice, cimet i mlijeko. Promiješajte smjesu dok zobene pahuljice ne upiju mlijeko. Podijelite zobene pahuljice u obje zdjelice i ostavite u frižider preko noći.
Zobena kaša sa kafom
Sastojci:
- Jedna šolja zobenih pahuljica
- Jedna šolja bademovog mlijeka
- Jedna kašika kakaa
- Dvije kašike meda
- 1/2 šolje kafe
Priprema:
- U jednu posudu izmiješajte zobene pahuljice, bademovo mlijeko, kafu, kakao i med.
- Izmiješajte sve sastojke zajedno.
- Ostavite smjesu preko noći u frižider.
Zobena kaša s jabukom i cimetom
Sastojci:
- 1/2 šolja bademovog mlijeka
- 1/2 šolja zobenih pahuljica
- 1/4 grčkog jogurta
- 1/4 sosa od jabuka
- 1/2 čajne kašike cimeta
Priprema:
- Dodajte sve sastojke u jednu posudu.
- Izmiješajte sastojke.
- Ostavite u frižider preko noći.
Zobena kaša sa čijom i jagodama
Sastojci:
- 1/2 šolja zobenih pahuljica
- 1/2 šolja mlijeka
- 1/4 šolja grčkog jogurta
- Jedna kašika meda
- 1/4 čajna kašika vanilinog ekstrakta
- 1/4 šolja jagoda
- Jedna kašika čije
Priprema:
- Sve sastojke, izuzev jagoda, stavite u posudu i promiješajte ih.
- Ostavite u frižideru preko noći.
- Prije serviranja ponovo promiješajte i po vrhu dodajte jagode.
Ovsena kaša od maline i badema
Sastojci:
- 1/2 šolje zobenih pahuljica
- 1/2 šolje kokosovog mlijeka
- 1/2 zaleđenih malina
- Jedna čajna kašika čije
- Dvije čajne kašike meda
- Jedna kašika izrezanog badema
Priprema:
- U veliku posudu dodajte kokosovo mlijeko, zobene pahuljice, čija sjemenke i dvije kašike meda.
- Izmiješajte sve sastojke, nakon toga ostavite smjesu u frižider preko noći.
- Ujutro dodajte badem i po želji još malo mlijeka.