Recepti za ovsenu kašu preko noći

Zdravi i ukusni recepti

Doručak je glavni obrok koji ne bismo trebali preskakati, iako se zbog manjka vremena to često događa. Međutim, postoji nekoliko recepata za doručak koje možemo napraviti noć prije. 

U nastavku, Body.ba vam otkriva nekoliko recepata zobene kaše.

"Cookie" zobena kaša

Sastojci:

  • Dvije kašike kikiriki putera
  • Jedna kašika stevije
  • Pola šolje grčkog jogurta
  • Jedna kašika grčkog jogurta
  • 1/2 kašika čokoladnih komadića
  • Jedna šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 čajne kašike cimeta
  • Jedna šolja nemasnog mlijeka

Priprema:

  1. U zdjeli srednje veličine izmiješajte kikiriki puter i zaslađivač korištenjem miksera. Nakon toga, dodajte jednu kašiku grčkog jogurta, a kada se smjesa malo učvrsti dodajte čokoladne komadiće. Podijelite smjesu u dvije posude i dodajte 1/4 šolje grčkog jogurta u svaku posudu.
  2. U posebnu posudu izmiješajte zobene pahuljice, cimet i mlijeko. Promiješajte smjesu dok zobene pahuljice ne upiju mlijeko. Podijelite zobene pahuljice u obje zdjelice i ostavite u frižider preko noći.

Zobena kaša sa kafom

Sastojci:

  • Jedna šolja zobenih pahuljica
  • Jedna šolja bademovog mlijeka
  • Jedna kašika kakaa
  • Dvije kašike meda
  • 1/2 šolje kafe

Priprema:

  1. U jednu posudu izmiješajte zobene pahuljice, bademovo mlijeko, kafu, kakao i med.
  2. Izmiješajte sve sastojke zajedno.
  3. Ostavite smjesu preko noći u frižider.

Zobena kaša s jabukom i cimetom

Sastojci:

  • 1/2 šolja bademovog mlijeka
  • 1/2 šolja zobenih pahuljica
  • 1/4 grčkog jogurta
  • 1/4 sosa od jabuka
  • 1/2 čajne kašike cimeta

Priprema:

  1. Dodajte sve sastojke u jednu posudu.
  2. Izmiješajte sastojke.
  3. Ostavite u frižider preko noći.

Zobena kaša sa čijom i jagodama

Sastojci:

  • 1/2 šolja zobenih pahuljica
  • 1/2 šolja mlijeka
  • 1/4 šolja grčkog jogurta
  • Jedna kašika meda
  • 1/4 čajna kašika vanilinog ekstrakta
  • 1/4 šolja jagoda
  • Jedna kašika čije

Priprema:

  1. Sve sastojke, izuzev jagoda, stavite u posudu i promiješajte ih.
  2. Ostavite u frižideru preko noći.
  3. Prije serviranja ponovo promiješajte i po vrhu dodajte jagode.

Ovsena kaša od maline i badema

Sastojci:

  • 1/2 šolje zobenih pahuljica
  • 1/2 šolje kokosovog mlijeka
  • 1/2 zaleđenih malina
  • Jedna čajna kašika čije
  • Dvije čajne kašike meda
  • Jedna kašika izrezanog badema

Priprema:

  1. U veliku posudu dodajte kokosovo mlijeko, zobene pahuljice, čija sjemenke i dvije kašike meda.
  2. Izmiješajte sve sastojke, nakon toga ostavite smjesu u frižider preko noći.
  3. Ujutro dodajte badem i po želji još malo mlijeka.
Podijeli članak