Njene fotografije s rizičnih lokacija osvajaju svijet

Viki Odintcova je fitness model avanturistične prirode

Viki Odintcova je manekenka i poznata fitness ikona iz Rusije. Njena popularnost počela je nakon što je na internetu počela objavljivati slike svoje zavidne figure, međutim, to nije jedino što je privuklo pažnju njenih sljedbenika...

Naime, Viki bi često odlazila na egzotične lokacije kako bi impresionirala svoje obožavatelje fotografijama sa rizičnih lokacija. Zbog svoje avanturistične prirode i nevjerovatnog tijela, Viki ima fanove širom svijeta, a danas je jedno od najvećih imena u svijetu manekenstva, fitnessa i društvenih medija.

Postignuća

Unatoč svojim uspjesima, Viki i dalje osjeća da mora prijeći dug put. Ona je ovakvim načinom razmišljanja postala inspiracija, ne samo ljubiteljima fitnessa, već i onima koji uživaju u avanturama. Osim modelinga i statusa koji ima na društvenim medijima, Viki se također bavi i marketingom.

Trening

Na internetu Viki često dijeli videozapise koji pokazuju njene treninge i posvećenost u teretani. U nekim videozapisima je jasno da Viki slijedi jedinstveni fitness režim. Ona ne pravi puno složenih pokreta, umjesto toga, ona se voli fokusirati na određene mišićne skupine zasebno, što joj daje potpunu kontrolu nad vježbanjem.

Disciplina

Viki često putuje, stoga je važno da bude doseljedna u teretani i obavljanju svojih treninga. "Vježbam 3-4 puta sedmično i trudim se jesti zdravu hranu. Kada putujem, pokušavam se pridržavati svog rasporeda treninga i režima ishrane. Ponekad je teško zbog čestih letova. Sve u svemu, znam da je važno da budem disciplinovana i da ne budem lijena", rekla je Viki.

Ishrana

S obzirom na to da često mora prisustvovati snimanjima i fotografiranjima, Viki zna da mora održavati sjajnu figuru tokom cijele godine. Naravno, ovo nije jednostavan zadatak.

Ipak, Viki se pridržava zdrave ishrane i čini sve što je potrebno kako bi svoju ishranu držala "pod kontrolom". Njena ishrana se sastoji od dosta proteina, složenih ugljikohidrata i zdravih masti. Ta hrana uključuje piletinu, biljne proteine, govedinu, smeđu rižu, kvinoju, zeleno lisnato povrće, avokado i maslinovo ulje.

Idoli i inspiracija

Viki kaže da je poznati fotograf, Aleksandar Marvin, njena najveća inspiracija. Ovaj čovjek joj je pomogao da svoju karijeru modela dovede do novih visina. Zahvaljujući ovom poznatom i talentovanom producentu i fotografu počeli su je ozbiljno shvatiti u industriji, te je danas jedna od najpoznatijih fitness ikona.

Šta možemo naučiti od Viki Odintcove?

Ako postoji jedna stvar koju možemo naučiti od Viki Odintcove, to je da uvijek idemo za svojim snovima, bez obzira koliko suludo oni zvučali.

Ona se počela baviti manekenstvom sa 17 godina, te na početku nije znala gdje će je ovaj put odvesti. Nepotrebno je reći da je od tad ona postala jedna od najutjecajnijih osoba u fitness industriji, te svima pokazuje kako je moguće ostvariti snove uz vjeru u vlastite interese. 

Podijeli članak