Njeni savjeti motivisali su mnoge da počnu trenirati

Atraktivna Valeria Orsini

Valeria Orsini je fitness trenerica poznata po svojim savjetima o vježbanju, dijeti i naravno nevjerovatnoj figuri. Zahvaljujući svojim fitness videima, Valeria je pomogla brojnim sljedbenicima da ostvare svoje fitness ciljeve.

U nastavku pogledajte put koji je Valeria prešla kako bi ostvarila svoje snove.

Biografija

Valeria je rođena u Atlanti, ali s dvije godine se preselila u Miami s porodicom. Tada je Valeria otkrila strast prema vježbanju, što je uključivalo boks, trčanje i trening s utezima.

Napredak

Kada je vidjela rezultate svojih treninga, Valeria je znala da se želi baviti treniranjem čitav svoj život. Preuzevši ulogu nove fitness trenerice, a kasnije i modela, Valeria je uspjela postati jedna od najpoznatijih fitness ikona na svijetu.

Dijeli svoj uspjeh s drugima

Motivisana napretkom koji je vidjela, Valeria je počela dijeliti video zapise i savjete koji su njoj bili koristi, nadajući se da će motivisati i druge.

Uz videozapise o treninzima, Valeria je također dijelila savjete o dijeti. Nakon nekog vremena ona je skupila čitavu zajednicu obožavatelja koji su, zajedno sa njom, počeli ostvarivati svoje fitness ciljeve.

Karijera modela

Nakon što je ostvarila uspjeh kao internet fitness trenerica, Valeria je odlučila da se okuša i u manekenstvu. Počela je kao model kupaćih kostima i donjeg rublja, a na kraju je prešla na modeliranje brojnih fitness brendova.

Trening

Trening Valerie mijenja se u zavisnosti od njenih ciljeva. Ona voli trenirati pet dana sedmično, te uživa i brazilskom jiu-jitsuu, jer je to njen omiljeni oblik kardio treninga.

Što se tiče treninga snage, Valerie diže utege tri puta sedmično. To joj pomaže da očuva svoj tonirani izgled po kojem je poznata.

Ishrana

Valeria kaže kako njena dijeta nije ništa posebno, te smatra kako se sve svodi na kvalitetu hrane koju jede i kontrolu porcija. Njen dnevni plan obroka sastoji se od nemasnog pilećeg mesa, ribe, zobi, zelja i drugog povrća i voća. Što se tiče ugljikohidrata, ona se trudi da ih održava na minimumu, te konzumira samo složene ugljikohidrate poput smeđe riže i slatkog krompira.

Šta možemo naučiti od nje?

Kako bi tokom cijele godine imala fantastičnu figuru, Valerie mora da žrtvuje mnoge stvari, uključujući njeno slobodno vrijeme i omiljenu hranu. Ona nas uči da put do uspjeha od nas traži odricanja i rizike.

Podijeli članak