Kolumbijska bikini i fitness ikona koja obara s nogu

Atraktivna Rosanna Cordoba

Rosanna Cordoba je modna blogerica i fitness-bikini model iz Kolumbije. Postala je poznata po svojoj fenomenalnoj figuri, a poštovanje u fitness industriji stekla je zbog svoje radne etike i zanimljive životne priče.

Njena odvažna odluka da se preseli u Ameriku kako bi postala manekenka se isplatila, te je zbog toga postala motivacija svima koji žele napraviti riskantan korak ali nisu sigurni u sebe. Ovo je njena priča:

Biografija

Rođena i odrasla u Valleduparu, gradiću u Kolumbiji, Rosanna Cordoba najmlađa je od pet braće i sestara. Njeni roditelji su uvijek isticali važnost obrazovanja, pa je učenje i dobivanje visokih ocjena bilo izuzetno važno za Rosannu.

Trojica njene braće postali su hirurzi, a jedan se i dalje školuje. Što se tiče Rosanne, ona je magistrirala porezno pravo, što je u Kolumbiji bilo izuzetno prestižno obrazovanje koje su mogli steći samo studenti s najvišim ocjenama.

Ljubav prema fitnessu

Pored fakulteta i učenja, Rosanna je svoju mladost provodila učeći plesove, uživajući u muzici i sudjelujući u velikim obiteljskim okupljanjima. Sve ovo je bilo sastavni dio kulture u Kolumbiji. Salsa je bila njena prva strast i ona kaže kako je oduvijek uživala u ovom plesu.

Riskantna odluka

2013. godine Rosanna je napravila ogroman korak u svom životu. U potrazi za novim mogućnostima, ona je odlučila da se preseli u SAD. Rosanna, iako je ponosna na svoje porijeklo, odlučila je da se odseli iz svoje zemlje jer tamo jednostavno nije bilo dovoljno prilika za uspjeh.

Online senzacija

Iako se suočila s mnogim problemima života u novoj zemlji, Rosannina hrabra odluka da se preseli u drugu državu na kraju se isplatila. Odmah nakon što je stigla u SAD, Rosanna je pokrenula internetski blog na kojem je objavljivala sadržaj koji se odnosi na fitness i zdravlje.

Nakon višemjesečnog bloganja, Rosanna je počela dobivati svoje prve ponude u svijetu modelinga. Oduševljena mogućnostima, ona je počela sarađivati s različitim američkim tvrtkama za modeling.

Trening

Kao bikini model, Rosanna mora dosta vremena posvećivati svom treningu. Njene omiljene vježbe su kardio, te povremeno radi vježbe snage koje su zaslužne za oblikovanje njenih mišića.

Ishrana

Rosanna je svjesna važnosti zdrave ishrane kada je u pitanju njen izgled i zdravlje, međutim, ona također potiče svoje sljedbenike da pronađu ravnotežu u ishrani, bez da potpuno ograničavaju određene skupine hrane.

Šta možemo naučiti od Rosanne?

Rosanna je 2013. godine odlučila da se preseli iz rodne Kolumbije u Ameriku. Iako je ovo bila zastrašujuća odluka, na kraju se pokazala kao ispravna. Danas ona živi život o kojem je nekad sanjala, a svoje sljedbenike uči da vjeruju u sebe i svoje odluke.

Podijeli članak