Bivša navijačica danas dijeli korisne fitness savjete

Taylor Brown je inspiracija mnogima

Taylor Brown je fitness model i trenerica iz Sjedinjenih Američkih Država. Ona koristi svoj utjecaj na društvenim medijima kako bi motivisala svoje sljedbenike da vode zdraviji način života. 

Čak i dok je odrastala, Taylor je bila zaljubljena u sport. Tokom školskih dana bila je takmičarska navijačica, međutim, kada je upisala fakultet pronašla je novu strast u životu - fitness i kondicija.

Početak karijere

Tokom svoje prve godine na Univerzitetu, Taylor je upoznala mnoge ljude koji se bave fitnessom. Motivisana svojim okruženjem, Taylor je počela vježbati kod kuće, a nedugo nakon toga odlučila je i da se učlani u teretanu.

Ljubav prema fitnessu i savjeti za druge

Njena ljubav prema fitnessu je tokom godina sve više rasla, a najveća inspiracija su joj bile promjene koje je vidjela na tijelu. Inspirisana vlastitim uspjehom, Taylor je otvorila svoje internetske profile i počela je dijeliti savjete drugima.

Trening

Taylor često mijenja svoju rutinu treninga, međutim, najčešće 2-3 dana sedmično radi vježbe za noge, a 2-3 fokusira se na gornji dio tijela.

Kardio

Što se tiče kardio treninga, Taylor ga obično ima ujutro na prazan stomak, ili nakon što obavi intenzivan trening snage. Ako radi kardio nakon treninga s utezima, najčešće se odluči za HIIT, jer joj to donosi najveće prednosti za mršavljenje.

Ishrana

Taylor Brown se trudi da održava ravnotežu između zdrave ishrane i uživanja u njenim omiljenim poslasticama. Većinu vremena ona jede čistu hranu poput povrća i voća, međutim, povremeno uživa u cheat obrocima.

Na ovaj način ona uspijeva održati snažno tijelo, dok istovremeno uživa u omiljenim obrocima.

Core trening

Taylor voli trenirati svoj core nekoliko puta sedmično. Ovo ne samo da povećava njenu funkcionalnost, već i jača njene trbušne mišiće. Kad trenira trbušne mišiće, Taylor se fokusira na to da obavlja intenzivan trening dok ne osjeti da njeni mišići "gore".

Šta možemo naučiti od nje?

Ravnoteža je ključna u fitnessu. To je vjerovatno najbolja poruka koju možemo izvući iz priče ove inspirativne fitness trenerice. Iako vam stroga dijeta može kratkoročno pomoći, ovako ćete samo izgubiti volju i motivaciju za dugoročan napredak. Zato se pobrinite da redovno imate dane odmora, te da s vremena na vrijeme uživate u svojim omiljenim slasticama.

Podijeli članak