15 Zdravstvenih navika koje Jennifer Lopez upražnjava da bi ovako izgledala

J. Lo otkriva tajnu savršenog izgleda

Prilično je jasno da je Jennifer Lopez uzor mnogima. Redovno vježbanje u teretani i zdrava ishrana je čine jednom od predstavnika zdravog života. Ima 50 godina i izgleda kao da je u 20-ima.

U nastavku slijede neke od životnih navika Jennifer Lopez koje su tajna njenog savršenog izgleda.

1. Ne preskačite vježbe za trbušnjake

Naporne vježbe koje Jennifer upražnjava učinile su je prepoznatljivom po njenim savršeno izgrađenim trbušnjacima. Kako kaže radi vrlo zahtjevne vježbe za trbušnjake i uz sve to ne pravi nikakvu pauzu.

2. Pokažite slike svog napretka

J.Lo je redovno na Instagramu dijelila fotografije napretka tokom svog desetodnevnog izazova. Sa sigurnošću tvrdimo da se trud isplati.

3. Izbjegavajte prerađenu hranu

J.Lo kaže da preskače sve što sadrži šećer i pokušava izbjeći prerađenu hranu koliko god može.

4. Napunite se dobrim proteinima

Kako kaže, ona jako pazi o unosu proteina. Ona se drži cijelih izvora poput bjelanjka, bijelog mesa od puretine, pilećih prsa, govedine koja se hrani travom, i lososa ili brancina.

5. Nosite svoje omiljene kombinacije sa potpunim samopouzdanjem

U pedesetoj godini, Jennifer je ukrala svu pažnju revije na Milanskom tjednu mode. Zatvorila je pistu na Versaceovom proljetnom sajmu 2020. noseći ikoničnu zelenu haljinu, koju je prvobitno nosila na dodjeli Grammy-a prije dvadeset godina.

6. Ne preskačite treninge

Prošlog jula, J.Lo je na svoj rođendan podijelila selfie iz teretane. Godine 2015. Jennifer je rekla da "vrlo rijetko preskače trening".

7. Usredotočite se na pogodnosti treninga

"Ponekad kad dođem kući i ne osjećam se baš sjajno, odem u teretanu. Zatim dođem kući i istuširam se, nađem sjajnu odjeću, šminku, zavežem kosu i osjećam se odlično."

8. Ne zanemarujte gluteus

J.Lo je radila neke pripreme i fokusirala se na "bicepse, leđa i gluteus". Jer, kako kaže nikada ne smijete zanemariti gluteus .

9. Pokušajte jesti organsku hranu

Sve što jede je organsko i sve je vrlo dobro osmišljeno, s ravnotežom vrlo kvalitetnih proteina i puno hrane sa vlaknima, mineralima i vitaminima.

10. Hidratacija

J.Lo pije puno vode da bi ostala hidrirana, posebno prije vježbanja, i to je, kako kaže, njena omiljena tajna dobrog izgleda.

11. Započnite dan shakeom

Obično započinje dan sa kvalitetnim shakeom. Njezin omiljeni: šumsko voće, grčki jogurt, cimet, med, kockice leda, šalica svježeg limunovog soka i kašičica proteinskog praha.

12. Jedite kvalitetne salate

Za ručak J.Lo obično ima salatu od povrća, poput kelja, prepečenih sjemenki bundeve i preljev napravljen od limunovog soka i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Obožavatelj je i salate sa lososom, brokolijem, biberom, tikvicama i vinjakom.

13. Ne igrajte se sa svojim zdravljem

J.Lo je prilično jasna kako možete dobiti tijelo poput njenog: "Moraš vježbati, moraš paziti što jedeš", rekla je.

14. Ograničite unos soli i šećera

Jedna od osnovnih stvari zdrave ishrane jeste izbjegavanje pretjerane količine soli i šećera. J. Lo kaže da u svim situacijama izbjegava konzumaciju soli i šećera.

15. Budite sigurni u sebe

J.Lo kaže da se nikada nije borila sa imidžom tijela. "Nisam shvatila šta radim - samo sam radila."

Podijeli članak