Vatrena Jazmine imala je život pun uspona i padova

Danas je poznata fitness ikona

Jazmine Garcia je fitness ikona i blogerica iz SAD-a. Iako danas vodi sjajan život, njen put je bio pun uspona i padova.

Tokom svoje posljednje godine srednje škole, Jazmine se suočila sa strašnom tragedijom - smrću majke. Nakon gubitka majke, Jazmine je bila u depresiji, te je imala poremećaj ishrane. Njeno zdravlje se brzo pogoršalo, te je shvatila da nešto mora promijeniti.

Biografija

Jazmine Garcia rođena je i odrasla u SAD-u. Tokom srednje škole otkrila je da njena majka ima rak debelog crijeva. Nakon višemjesečne duge i teške bitke, njena majka je podlegla bolesti.

Razorena vijestima, Jazmine je pada u depresiju, te je imala poremećaj ishrane i druge zdravstvene probleme.

Vrijeme za promjenu

Tokom sljedećih nekoliko mjeseci, zdravlje Jazmine se pogoršalo. Ona je bila loše psihički, ali i fizički. Nakon što je otišla na pregled kod doktora, ona je shvatila koliko je zapravo nezdrava.

Doktor ju je upozorio da će, ako ovako nastavi dalje, iskusiti ozbiljne zdravstvene posljedice, uključujući i nemogućnost da ima djecu. Ovo je za nju značilo da je vrijeme za velike promjene. Shvatila je ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi, te da je vrijeme da nešto promijeni.

Početak fitness putovanja

Na kraju je Jazmine odlučila da krene u teretanu. Željela je koristiti utege kao način da se riješi svojih negativnih emocija. Nakon višemjesečnog treninga, njeno zdravlje se počelo poboljšavati. Postepeno se Jazmine vratila svojoj staroj kilaži. Također, redovan trening joj je pomogao da se bolje osjeća i mentalno.

Popularnost na društvenim mrežama

Nedugo nakon toga, Jazmine je počela objavljivati videozapise svoje transformacije putem interneta. Ovo je bio njen način da dokumentuje svoje putovanje.

Neočekivano je počela privlačiti pažnju velikog broja ljudi. Njeni sljedbenici su bili inspirisani njenim videozapisima, te su ih dijelili među svojim prijateljima na društvenim mrežama. Kao rezultat toga, Jazmine je za kratko vrijeme postala fitness ikona.

Fitness karijera

Zbog ogromne podrške svojih obožavatelja, Jazmine je na kraju odlučila preusmjeriti fitness u svoj posao. U roku od nekoliko mjeseci postala je sponzor mnogih sportskih brendova. Otkad je počela dizati utege, Jazmine je potpuno promijenila svoj život, a vremenom je postala inspiracija drugima.

Trening

Jazmine je oduvijek uživala u powerlifting pristupu treninga. Međutim, ona također prepoznaje važnost izolacijskih vježbi, te dodaje ove pokrete svojoj rutini kako bi razvila potporne mišićne skupine.

Njeni treninzi sastoje se od 3-5 setova vježbi, s ponavljanjima od 10-15 puta po setu. Ona vjeruje da je ovo najbolji način da izgradi mišiće.

Ishrana

Jedan od njenih omiljenih načina da smršavi je 16-satni post. To znači da dnevno ona ima 8 sati kako bi mogla da jede hranu. Njena faza posta traje od 20:00 do 12:00.

Šta možemo naučiti od nje?

Jazmine Garcia je prošla kroz mnoge teške trenutke u svom životu. Nakon smrti majke, ona se osjećala potpuno izgubljeno. Postala je depresivna i njeno mentalno zdravlje je bilo loše.

Srećom, Jazmine nije dopustila da joj ovo mračno razdoblje potpuno uništi život. Shvatila je da treba promijeniti život, ili da će trpjeti strašne posljedice.

Odlučila je izdržati ovu tragediju i rasti kao osoba, te joj je ova odluka potpuno promijenila život.

Podijeli članak