Egzotična Španjolka nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Maria Paulette je svoj život posvetila fitnessu

Sport je oduvijek imao veliku ulogu u životu Marie. Međutim, tek je 2010. godine ova Španjolka počela svoju profesinalnu fitness karijeru.

Sa velikim ambicijama prema fitnessu Maria je počela osvajati prvenstva na mnogim profesionalnim takmičenja. Od tada je stekla svjetsku slavu i postala jedna od najpoznatijih fitness modela. Danas je Maria svoju karijeru dovela do vrhunca i mnogima je postala uzor.

Postignuća

  • Španjolski apsolutni prvak, u kategoriji bikinija ispod 160 cm
  • Miami Muscle Beach Pro, IFBB bikini, 13. mjesto
  • Fort Lauderdale Cup, bikini klasa, 12. mjesto
  • Portoriko Pro, IFBB bikini, 11. mjesto
  • Wings of Strength Chicago Pro, IFBB bikini, 6. mjesto
  • San Marino Pro, IFBB bikini, 7. mjesto
  • Veronica Gallego, IFBB bikini, 16. mjesto

Biografija

Od kada je bila dijete Maria je bila jako aktivna, tako da vođenje aktivnog načina života za nju ne predstavlja nikakvu smetnju.
Od svih sportova i aktivnosti koje je Maria isprobala ples joj je bio najdraži. Nakon nekoliko godina bavljenja plesom, odlučila je to pretvoriti u svoju profesiju.
Iako je u početku provodila puno vremena kao plesačica, stvari su se promijenile nakon što je Maria upisala fakultet. Nakon što je svoje vrijeme postvetila učenju, izgubila je strast prema plesu i to je bio kraj njene plesačke karijere.  Ali iako je prestala sa plesom, Maria nije željela da se odrekne fizičke aktivnosti, tako da je počela redovno ići u teretanu i shvatila da je to njena istinska ljubav.

Profesionalni fitness model

Kada je počela uočaviti svoj fizički napredak, nakon 4 godine u teretani Maria je od toga izgradila svoju karijeru. Svojim strašnim ambicijama i žeđi za uspjehom, Maria i dalje pravi velike uspjehe u industriji fitnessa i bikinija.

Trening

Neke od Marijinih najdražih vježbi su kardio i teški treninzi. Konkretno, voli raditi HIIT vježbe s kratkim periodima odmora i velikim intenzitetom. Dok joj kardio omogućava da zadrži vitku figuru, vježbe snage oblikuju njenu tjelesnost.

Ishrana

Maria navodi kako svoju figuru nije izgradila isključivo vježbanjem, već i izbalansiranom ishranom. Iz tog razloga, dijeta je dio Marijine svakodnevice. Ništa ne prepušta slučaju i priprema sama sve svoje obroke.

Čemu nas Maria može naučiti?

Ono što možemo naučiti od Maria Paulette jeste da će vam postavljanje novih ciljeva i ostvarenje tih ciljeva omogućiti da živite ispunjen i sretan život.

Podijeli članak