Nekad su je vrijeđali zbog izgleda, a danas je mnogima inspiracija

Bella Rahbek je atraktivna fitness ikona iz Danske

Bella Rahbek je danska fitness trenerica, poznata najviše po svojoj nevjerovatnoj transformaciji. Svoj fitness put započela je kao vitka 15-godišnja tinejdžerka. Međutim, vremenom je postala umorna od komentara koje je dobila za svoj  "mršavi izgled", te je ovo odlučila promijeniti dizanjem tegova.

Kroz proces transformacije Bella nije samo izgradila svoju idealnu figuru, već je postala i fitness inspiracija drugim ljudima. Danas ona živi karijeru iz snova. Ovo je njena priča:

Biografija

Bella Rahbek rođena je 1995. godine, a odrasla je u Danskoj. Njeni roditelji su oduvijek bili poprilično zdravstveno osviješteni, te je njena majka uživala u kuhanju zdrave hrane za čitavu porodicu. Bella kaže kako danas zaista cijeni to što je još u djetinjstvu naučila dosta toga o zdravoj ishrani.

Međutim, zbog njenog brzog metabolizma, Bella je bila relativno mršava. Ovo je privuklo komentare njenih vršnjaka, te su je često kritikovali zbog izgleda. Kao rezultat toga, Bella je imala nisko samopouzdanje.

Fitness početak

Bella je zbog komentara koje je dobila o svom izgledu odlučila nešto poduzeti. Počela je istraživati o zdravim načinima da se udeblja. Vremenom se motivisala i da počne vježbati, te je mamu zamolila da joj kupi tegove kako bi mogla trenirati kod kuće. Sa samo 15 godina, Bella je već krenula sa svojim fitness putovanjem.

Odlazak u teretanu

Bella nije znala tačno kako treba trenirati kada je tek počela, zbog toga je njen napredak bio spor. Međutim, ovo se ubrzo promijenilo, nakon što je Bella uz pomoć interneta i časopisa počela učiti više o fitnessu. Nakon nekoliko mjeseci njena figura postala je upravo onakva kakvu je željela.

Motivisana svojim napretkom, Bella se ubrzo pridružila teretani. Tamo je, uz pomoć potpuno novog asortimana mašina i opreme, uspjela podići svoju kondiciju na novi nivo.

Transformacija

Tokom godina Bella je izgradila nevjerovatnu figuru, te je sve to dokumentovala na društvenim mrežama. Sljedbenici su počeli istraživati više o njoj, što je za Bellu bila odlična prilika da se okuša i kao personalna trenerica. Ona je iskoristila ovu priliku, a danas je uspješna fitness trenerica i poduzetnica.

Trening

Bella Rahbek trenira u teretani 6 dana sedmično. Njeni treninzi traju negdje od pola sata do 120 minuta, ovisno o tome koliko slobodnog vremena ima. Bella kaže kako vjeruje da na početku svi trebaju slijediti istu rutinu. Ona također kaže kako biste trebali vježbati maksimalno 3-4 puta sedmično, ako ste početnik.

Sedmični trening cijelog tijela

Bella vježba cijelo tijelo ponedjeljkom, srijedom i petkom. Utorak i četvrtak, s druge strane, su dani kada se fokusira na donji dio tijela. Ona je veliki obožavatelj treninga cijelog tijela, te se ne voli fokusirati na zasebne dijelove tijela.

Kardio

Bella radi HIIT kardio trening dva puta sedmično kako bi održavala fizičku spremnost. Međutim, ako želi brzo izgubiti kilograme, Bella će kardio raditi 3-4 puta sedmično s dužim trajanjem.

Debljanje

Prema Belli, većina djevojaka koje žele dobiti na težini prave slične greške. Uglavnom se boje podizanja tegova i treninga snage, zbog straha da će ih ovo učiniti "glomaznim", ali Bella kaže kako ovo čini potpuno suprotno.

Vježbajući s utezima, ova fitness ikona je uspjela potpuno transformisati svoju figuru. Prema njenom mišljenju, kardio i lagani tegovi su idealna kombinacija za izgradnju fantastičnog ženstvenog tijela.

Ishrana

Iako Bella broji svoje kalorije i makroe, ona nikada ne odlazi iz krajnosti u krajnost. Ona ne ograničava nijednu grupu hrane, te se trudi da sve jede umjereno. Iako postoji mit da su ugljikohidrati i masti loše, ona naglašava kako se ne trebate bojati ni jednih ni drugih. Važno je da hranu konzumirate umjereno, te da se držite zdravih masti i ugljikohidrata.

Šta možemo naučiti od Belle?

Bella Rahbek pokazala nam je da gotovo svaku situaciju u životu možemo pretvoriti u nešto pozitivno. Iako su je u školi kritikovali zbog izgleda, ona je ovo iskoristila kao gorivo i motivaciju. Bella nas uči da ne odustajemo od sebe, te da možemo postići ozbiljne rezultate ako budemo dosljedni u ostvarivanju svojih ciljeva.

Podijeli članak