Candice Swanepoel je vremenom sve atraktivnija, a ovo je tajna njenog savršenog izgleda

Nije jednostavno izgraditi ovakvu figuru

Kao jedna od najpoznatijih manekenki, Candice Swaneopel zaslužila je svoje mjesto u dvorani Victoria Secret slavnih. Iako genetika igra veliku ulogu, jasno je da je Candice morala uložiti dosta truda u figuru koju danas ima.

Rigoroznim režimom ishrane, vježbanja i fitnessa ona inspiriše djevojke širom svijeta da ostvare svoje snove. Bez obzira na to da li je vrijeme za novu reviju ili je period odmora, Candice se uvijek trudi da održava zavidnu figuru.

Slično kao i ostali VS modeli poput Belle Hadid, Georgie Fowler i Else Hosk, Swanepoel se pobrinula da ne primijeni nezdrave metode ishrane kako bi bila spremna za modnu pistu. Umjesto toga, ona radi osnovne vježbe s garantovanom efikasnošću, te prati zdravu dijetu u kojoj uživa.

Ishrana

Poput ostalih Victoria's Secret anđela, Swanepoel prioritet daje doručku kao najvažnijem obroku dana i tako osigurava zdravu ishranu za što bolji početak dana.

Swanepoel je za The Cut 2017. rekla da njezin izbor doručka ovisi o njenom raspoloženju i da favorizira zdrave smoothije za energiju bez kofeina. Njen jutarnji napitak se sastoji od kokosovog ulja, lanenog ulja, banane i neke vrsta antioksidantnog voća poput borovnica ili jagoda. Ponekad su njen izbor doručka jaja i sirevi na žaru.

Izbacivanje kofeina iz ishrane

Swanepoel je za The Cut rekla da je tokom trudnoće konzumirala sve što bi joj pomoglo da se razbudi. Premda je tada pila kafu, danas priznaje kako je potpuno izbacila kofein iz ishrane. "Ako kafu zamijenite čajem ili vrućom čokoladom, to je odličan način da resetujete nivo energije", rekla je Candice.

Njena tajna

Tajna njene izvanredne figure je u tome što njena večera ili obroci kasnije tokom dana obično nisu veliki.

U razgovoru za InStyle, manekenka je priznala: "Meni je važna ravnoteža. Jedan obrok u danu bit će znatno manji od drugih. Vjerojatno ću za vrijeme ručka pojesti nešto teže da moje tijelo ima vremena da ga sagorijeva. Noć je vrijeme za nešto lagano, i uvijek ću imati veliki doručak. "

Zapravo postoji puno naučnih dokaza za potkrepljivanje dijete koju prati Swanepoel. Prema EatingWellu, unos više kalorija za ručak umjesto večere ubrzava metabolizam i stvara manju želju za užinom tokom dana.

Također je dokazano da spavanje s punim stomakom može dovesti do neželjenog debljanja.

Zahvalna svom brzom metabolizmu

Iako naporno radi na izgradnji svoje figure, Swanepoel priznaje kako je njen brzi metabolizam zaslužan za njeno brzo mršavljenje.

Za The Cut je rekla: "Imala sam sreću - rođena sam s prilično brzim metabolizmom. Ja sam ta djevojka koja naručuje ogroman tanjir s pomfritom. Moje tijelo je poput mašine i svi su različiti. Poznajem svoje tijelo sasvim dobro. "

Trening

Za njenu anđeosku rutinu vježbanja, Swanepoelin trener Justin Gelband je rekao da je neprestano mijenjanje rutine treninga od najveće važnosti.

Gelband je rekao Pop Workoutsu: "Većina VS djevojaka zabrinuta je za stražnjicu, bokove i bedra. Stoga uvijek smislim treninge koji se fokusiraju na različite dijelove tijela."

Boks

Možda će vas iznenaditi što je jedna od najdražih Gelbandovih vježbi za modele upravo boks. Boks radi na gotovo svim dijelovima tijela i odličan je način za jačanje core-a dok sagorijevate suvišnu težinu.

Noćni trening

U svom intervjuu za The Cut, Swanepoel je također priznala da favorizira noćne vježbe otkad ima djecu, te da su joga i pilates neki od njenih dnevnih favorita.

Za The Cut je rekla da je joga neka vrsta terapije za nju, te da je uvijek radi kada se osjeća preopterećeno ili pod stresom.

Podijeli članak