Najseksipilnija žena svijeta otkrila tajnu svoje ubojite figure

Megan Fox prati strogu dijetu kako bi održavala svoju figuru

Glumica, model i mama, Megan Fox, oduvijek je poznata po svojoj atraktivnoj figuri i ljepoti. Njeno lice se često na nalazi na naslovnim stranicama najpoznatijih svjetskih časopisa, stoga se Megan trudi da uvijek održava nevjerovatnu figuru.

Ipak, njena figura nije samo proizvod dobre genetike, te Megan priznaje kako u svoj izgled ulaže dosta truda i odricanja. Glumica prati poprilično neobičnu dijetu zbog koje i s 33 godine izgleda nevjerovatno.

Trening

Megan Fox radi puno kružnih treninga, uključujući i trening snage, kardio i dizanje utega. Ona u svoju rutinu uvijek uključuje kardio kako bi ubrzala ritam srca i održavala svoju kilažu. Prije treninga glumica se zagrijava minimalno pet minuta, potom slijede intenzivni treninzi. Prije svega radi na donjem dijelu, a zatim na gornjem dijelu tijela. 

Veliki broj ponavljanja

Svaku vježbu izvodi s 20 ponavljanja u četiri kruga. Glumica vježba najmanje tri dana sedmično, te se obavezuje da minimalno dva treninga budu intenzivna. Ona se ne boji dizanja velikih utega, što mnoge žene izbjegavaju zbog straha da će izgledati "mišićavo". Ipak, Megan dokazuje da je ključ u umjerenosti.

Neobična ishrana

Dijeta koju Megan prati je poprilično stroga, te nije ništa manje od onog što biste mogli očekivati, uzimajući u obzir njenu nevjerovatnu figuru. Ona slijedi ishranu s pet faktora, koja uključuje konzumiranje pet manjih obroka dnevno, kako bi održavala metabolizam brzim. Glumica također jednom sedmično ima "cheat obrok", kada može jesti šta god poželi. Priznaje i kako uvijek izbaci mliječne proizvode iz ishrane kada mora smršaviti.

Ugljikohidrati

Megan potpuno izbjegava prerađenu hranu, te ugljikohidrate dobiva iz voća i povrća. Glumica također nikada ne preskače doručak. Priznaje kako je najgora stvar koju unosi u tijelo kafa, koju pije jednom dnevno. Njene omiljene namirnice uključuju jaja, bademe, losos i zdrave voćne smoothie. 

Podijeli članak