Beyoncé ima nevjerovatne zdravstvene navike koje ju čine još seksipilnijom

Pjevačica može biti inspiracija svima

Svi već znaju za Beyoncé, te je jasno da jedna od najpoznatijih osoba na svijetu ima nevjerovatnu radnu etiku koja joj je pomogla da postane legenda. Pjevačica osim radne etike ima i nevjerovatan fitness režim koji joj pomaže da tokom svojih nastupa istovremeno pleše i pjeva, uz nevjerovatnu kontrolu disanja - to je upravo ono što ju čini zaista jedinstvenim muzičarom. 

Jasno je i da je za ovakvu karakteristiku, koju posjeduju rijetki pjevači, bilo potrebno dosta truda i napornih treninga. Jednom prilikom je pjevačica priznala da je kao dijete često radila kardio vježbe, poput preskakanja konopca, uz koje je morala pjevati bez greške. To joj je pomoglo da postane ono što danas i jeste. U nastavku pogledajte kako ona danas, s troje djece i poprilično zauzetim rasporedom, uspijeva održavati figuru na kojoj joj mnogi zavide. Ovo su zdravstvene navike Beyoncé koje i vi možete slijediti:

Vegetarijanska dijeta

Beyoncé i njen suprug Jay-Z udružili su se s fiziologom vježbanja Marcom Borgesom kako bi kreirali 22-dnevnu vegansku dijetu, internetski planer ishrane koji se temelji na biljkama. Beyoncé je objavila kako se ovako priprema za nastup na Coachelli. Općenito, konzumiranje više voća, povrća, mahunarki i integralnih žitarica na zdravoj veganskoj prehrani predstavljat će pravu blagodat za vaše zdravlje. Jedenjem više biljaka dobijate više antioksidanata i polifenola, biljnih jedinjenja koja su zdrava i protuupalna za srce. Ishrana koja se temelji na biljkama poboljšava kvalitetu ishrane i može pomoći u sprječavanju prekomjerne tjelesne težine i pretilosti.

Vrijeme trajanja dijete je ključno

Beyoncé priznaje kako ovu dijetu primjenjuje samo s vremena na vrijeme kako bi očistila organizam, te se vremenom vraća na svoj standardni princip ishrane, koji je također izuzetno zdrav. Ideja koja stoji iza „Veganskog izazova Beyoncé u trajanju od 22 dana“ je da je 22 broj dana za koje se popularno vjeruje da je potrebno da se formira nova navika. Ako nešto radite duže od 14 dana, vjerovatnije je da će vam to ostati kao navika. Što više jedete zdravu hranu, to ćete više primijetiti da vaše tijelo žudi za njom.

Začinite hranu umakom

Beyoncé je na Instagram profilu objavila fotografiju Tabasco sosa. Iako na slici na društvenim mrežama nema opisa, možemo pretpostaviti da je pjevačica obožavateljica začina. Neka istraživanja povezuju začinjenu hranu s povećanom brzinom rada metabolizma, gubitkom težine, pa čak i dugovječnošću. Osim toga, začini mogu poboljšati okus vaših jela, stoga s vremena na vrijeme eksperimentišite s njima.

Dodajte omiljene obroke u svakodnevnu ishranu

Mnogo pažnje se posvetilo fotografiji Beyoncé nakon njenog treninga, na kojoj se vide i kolačići. Iako nije potpuno jasno da ih je upravo ona konzumirala, vjerujemo da pjevačica i u svojoj ishrani praktikuje ravnotežu zdravih i nezdravih namirnica u kojima uživa. Poslastice ne morate konzumirati samo za posebne prilike, poput rođendana ili praznika. Važno je da pronađete savršen balans, tako da konzumirate i zdravije grickalice poput badema i oraha, te da ih vremenom začinite kakaom ili tamnom čokoladom.

Riba i povrće za ručak i večeru

U intervjuu za Shape 2013. godine, Beyoncé je rekla da jede "puno ribe i povrća" za ručak i večeru. Ta su jela nesumnjivo zdrava, ali da bi ih učinili uravnoteženijim i zasitnijim, stručnjaci sugerišu dodavanje ugljikohidrata koji se sporo probavljaju poput tikvica s tjesteninom ili leće sa strane. Što se tiče ribe, odaberite one bogate omega-3 masnim kiselinama, koji dolaze s mnoštvom potencijalnih zdravstvenih koristi poput smanjenog rizika od srčanih bolesti i moždanog udara.

Jedite doručak bogat proteinima i vlaknima

U istom intervjuu za Shape 2013. godine, Beyoncé je također rekla da uživa u konzumiranju kajgane za doručak. To je odličan izvor proteina, a konzumiranje proteina za vrijeme doručka dokazano pomaže u smanjenju gladi i sprječavanju dobivanja masti.

Tekući detox

Beyoncé je poznata po tome što je koristila Master Cleanse da izgubi 20 kilograma za svoju ulogu u filmu Dreamgirls još 2006. godine. Tekući detox je mješavina vode, limunovog soka, javorovog sirupa i kajenskog bibera, a mnogi ljudi su bili inspirirani da ga isprobaju. Ipak, ovo nije baš najzdraviji način mršavljenja - posebno ako ga želite dugoročno održavati. Detoksikacija oduzima vašem tijelu potrebne hranjive tvari, zbog čega se možete osjećati slabo i neuhranjeno. Dugoročno mršavljenje najbolje se postiže polako tokom vremena i uključuje održive promjene načina života, stoga budite pažljivi s usvajanjem ove navike.

Podijeli članak