Seksipilna Šveđanka prešla put od pakla alkohola do uspješne blogerke

Inspirativna transformacija

Porijeklom  iz malog grada u Švedskoj, Alexandra Bring je fitness ikona i poduzetnica. Alexandra je od djevojke koja se svaki vikend opijala i jela nezdravu hranu, postala jedna od  vodećih fitnes modela u Švedskoj, ali i šire.

Alexandrina transformacija započela je 2011. godine, kad je odlučila da joj je dosta nezdravog načina života. Da bi se riješila ovih loših navika, morala je potpuno promijeniti svoju ishranu i stil života. Evo kako joj je to pošlo za rukom:

Postignuća

Vlasnica linije odjeće

Fitness model

Fitness blogerica

Trening

Aleksandra mora biti oprezna u nekim vježbama koje izvodi, obzirom da ima skoliozu. Na primjer, ona ne diže velike težine dok radi vježbe kao što su čučnjevi. Uz skoliozu, prejaka težina tokom ovih vježbi može pogoršati njeno stanje i povećati zakrivljenost kičme.

Što se tiče samih vježbi, ona koristi lakše utege kada radi čučnjeve, usredotočujući se na kvalitetu ponavljanja.

Kardio

Postoje sedmice u kojima Aleksandra ne radi kardio, dok ponekad ima kardio trening svaki dan. Sve ovisi o njezinim ciljevima i tjelesnoj masi. Ako želi izgubiti višak tjelesne masti, dodat će 15 minuta HIIT kardio sesije nakon svakog treninga.

Ishrana

Alexandra prati poprilično raznoliku dijetu. Zdravo povrće, losos, govedina, sir, čokoladni kolačići i proteinske palačinke samo su neke od namirnica u kojima uživa svake sedmice. Ne ograničava se "super čistom" ishranom, već drži svoje tijelo i um u ravnoteži. Ovakav pristup ishrani omogućio je Aleksandri da na različite načine kontroliše svoju tjelesnu težinu. Na primjer, ako želi izgubiti višak tjelesne masti, samo će izbaciti šećer iz svoje ishrane, a rezultati će za nekoliko sedmica biti vidljivi.

Isto vrijedi i za razvoj mišića. Ako želi povećati kilažu, onda u ishrani poveća unos proteina, konzumirajući hranu poput graha, tofua, piletine, grčkog jogurta i putera od kikirikija.

Suplementi

Osim svoje raznolike ishrane, Aleksandra uzima i nekoliko dodataka za rast mišića i poboljšanje općeg zdravlja. To su najčešće magnezij, multivitamin i cink. Magnezij joj pomaže u opuštanju mišića, multivitamin konzumira obično u danima kada ne konzumira dovoljno mesa, a cink je zaslužan za stabilizaciju razine hormona, te za poboljšanje zdravlja kože, kose i noktiju.

Šta možemo naučiti od nje?

Alexandra Bring je djevojka koja se riješila svih loših navika i usvojila dobre i zdrave, kako bi potpuno promijenila svoj život. Ovo joj je pomoglo da ostvari svoje ciljeve, te da vremenom postane uspješna poduzetnica. Fitness joj nije pomogao samo da promijeni fizički izgled, već i njeno mentalno stanje. Kad god vam zatreba motivacija da promijenite svoj život, samo se sjetite priče inspirativne Alexandre!

Podijeli članak