Šveđanka zadivljujućom figurom inspiriše i druge da počnu vježbati

Atraktivna Clara Lindblom dominira Instagramom

Clara Lindblom je švedska internetska influencerica i fitness ikona, poznata po svojoj impresivnoj figuri. Njena najveća strast je vježbanje i zdravlje, nešto što s ponosom pokazuje kroz svoje objave na društvenim mrežama.

Da bi održala svoju figuru, Clara slijedi strukturirani fitness program, koji se sastoji od treninga snage, kardio treninga, čiste prehrane i puno kvalitetnog sna.

Postignuća

Fitness model

Internet ličnost

Bikini model

Trening

Clarin program treninga snage sastoji se od dosta ponavljanja i vježbi izolacije. Svoje vježbe obično započinje s nekoliko laganih vježbi koje ona odabere. Tako zagrijava mišiće i sprema se za podizanje većih težina kasnije tokom vježbanja.

Nakon što se potpuno zagrije, Clara će napraviti nekoliko dodatnih istezanja kako bi izbjegla povrede.

Trening nogu

Clara trenirajući noge, prije svega, radi nekoliko različitih vrsta čučnjeva bez težine. Ovako ona zagrijava svoje mišiće, te kad osjeti da je spremna, počinje dodavati utege u svoj trening.

Trening s tjelesnom težinom

Ponekad, Clara nema dovoljno vremena da vježba u teretani. U tim slučajevima se odlučuje za brzi trening s tjelesnom težinom kod kuće. Treninzi s tjelesnom težinom dopuštaju joj da vježba s velikim intenzitetom radeći puno ponavljanja. Clara također smanjuje vrijeme odmora između setova u ovim vježbama, što čini intenzitet još većim.

Ishrana

Kako bi održala svoju figuru, Clara jede dijetu koja se temelji na proteinima, složenim ugljikohidratima i nekim zdravim mastima. Njeni izvori proteina su nemasno meso peradi, mljevena govedina, riba, izvori biljnih proteina i protein surutke.

Ugljikohidrati i masti

Njen unos ugljikohidrata sastoji se od slatkog krompira, smeđe riže i kvinoje. Ponekad će Clara pojesti hljeb od cijelog zrna, ali priznaje kako pokušava unos pšenice svesti na minimum. Što se tiče masti, Clara jede avokado, orašaste plodove, maslinovo ulje i sjemenke bundeve.

Šta možemo naučiti od Clare Lindblom?

Dijetu Clare Lindblom nije lako slijediti, ali ovaj način ishrane donosi rezultate. Ako želite da izgradite zadivljujuću tjelesnu figuru, trebali biste izrezati hranu i piće koji ne služe vašem cilju. Ako tražite motivaciju za vođenje zdravog načina života, Clara Lindblom je osoba koju trebate slijediti. Ona vas uči da morate biti strpljivi, dosljedni i marljivi na svom putu ka uspjehu.

Podijeli članak