Šampionski DNK: Tri čovjeka s najboljim predispozicijama za bodybuilding ikada viđenim

Rođeni prvaci

Uticaj genetskih predispozicija igra vrlo važnu ulogu u svakom sportu, a čini se da u bodybuildingu ima i presudni značaj.

Činjenica da zaista mali broj bodybuildera uopšte uspijeva doći do profesionalnog nivoa, objašnjava se time što pored uloženog truda i znanja, većini same nedovoljno dobre predispozicije otežavaju taj put.

Istovremeno, postoje i suprotni primjeri osoba koje su genetski toliko nadmoćni da su kroz svaku diviziju u kojoj su nastupali tokom svog razvoja, bilježili konstantne pobjede i bili nerješiva enigma za sve protivnike. U tu kategoriju prije svih spadaju tri asa bodybuildinga koji se smatraju vjerovatno i najvećim talentima koje je ovaj sport ikada iznjedrio.

Flex Wheeler

"Sultan simetrije", kako je u javnosti prozvan, Kenneth "Flex" Wheeler je pravi primjer idealnih genetskih predispozicija za bodybuilding. Njegove velike noge, vrlo uzak struk i brutalno široka ramena, omogućavali su mu da na bini uvijek bude za klasu impresivniji od drugih takmičara. Svojevremeno je i veliki Arnold Schwarzenegger izjavio da nikada nije vidio boljeg bodybuildera od Flexa Wheelera.

Phil Heath

Kada je u vrhunskoj formi, Phil Heath je jednostavno nedodirljiv bilo kojem drugom danas aktivnom bodybuilderu. S pravom se smatra jednim od najtalentovanijih ikada, a što bi njegov broj osvojenih titula Mr. Olympia mogao ubrzo i potvrditi.

Ronnie Coleman 

Po saglasnom mišljenju većine vrhunskih poznavaoca bodybuildinga, Ronnie Coleman je najbolji bodybuilder svih vremena. Njegov spoj ogromne masivnosti, vrhunske simetrije i vanserijski dobre forme koju je godinama prikazivao na takmičenjima, izdvaja ga na samom vrhu ispred ostalih. Čak i u snazi Coleman je jedan od onih koji su uvijek prednjačili i bili najsnažniji PRO bodybuilderi, tako da se cijela njegova tjelesna konstrukcija može smatrati vjerovatno i najboljom ikad viđenom.

Podijeli članak