Zašto su bodybuilderi ludi za tunom?

Obrok uz koji možete oblikovati tijelo

Tuna je savršena namirnica za one koji žele izgraditi mišiće i poboljšati zdravlje. Ovo je jeftin i pristupačan obrok koji lako možete kombinovati s drugom hranom. 

Zašto su bodybuilderi ludi za tunom?

Puna je proteina, te sadrži malo ugljikohidrata i malo masti. Ovo je namirnica koja obiluje aminokiselinama, a to znaju i fitness fanatici. Upravo aminokiseline su korisne za vaše tijelo kako biste stvarali mišićno tkivo. Tuna također sadrži omega-3 masne kiseline koje koriste zdravlju na mnoštvo načina. Ove zdrave masnoće mogu biti korisne za povećanje mišićne mase i smanjenje tjelesne masti, upravo zato je tuna jedna od najboljih namirnica za bodybuilding.

Tuna iz konzerve

Tuna iz konzerve je puna esencijalnih hranjivih tvari i proteina. Ovo je odličan način da dobijete potrebne proteine za izgradnju mišića, a Body.ba vam savjetuje da odaberete Trend tunu. Linija trend proizvoda ima veliku ponudu konzervisane ribe, te možete birati između različitih opcija i okusa tune koji vam djeluju primamljivo. Trend proizvodi su kvalitetni i pristupačnih su cijena, te se vodi dosta računa o porijeklu i distribuciji proizvoda koje možete pronaći na policama većih trgovačkih lanaca širom Bosne i Hercegovine. Proizvode možete lako kombinovati s drugom zdravom hranom, a ako želite izgaditi mišiće i lakše oblikovati tijelo uključite tunu u vašu ishranu barem dva puta sedmično.

Zašto su proteini važni?

Proteini su esencijalni nutrijent koji se sastoji od aminokiselina. Oni su odgovorni za mnoge procese u tijelu, a najčešće se povezuju s izgradnjom mišića. Konzervisana tunjevina u ulju je bolji izbor od laganije tune ako želite graditi mišiće. Proteini su važan nutrijent za sve, a posebno za mlade ljude koji su fizički aktivni. Ovo je odličan način da poboljšate dnevni unos i potrebe proteina bez unosa previše mesa.

Recept za ukusni tuna sendvič koji možete ponijeti na posao ili u teretanu:

Potrebni sastojci:

Konzerva Trend tuna komadića u biljnom ulju

Integralni hljeb

Celer

2 kisela krastavca

Limun

Kukuruz šećerac

Gotovi grašak

Crvena paprika

Pavlaka

Feta sir

Začini poput soli, bibera, bijelog luka u prahu i čilija.

Kako pripremiti sendvič?

Izrežite integralni hljeb sa sjemenkama na kriške.

Trend tunjevinu ocijedite i stavite u zdjelu.

Izrežite krastavce, mladi luk, celer i papriku na sitne komade i dodajte.

Izrežite limun i dodajte sok od limuna.

Vrijeme je za dodavanje kukuruza, graška i začina u zdjelu.

Kako biste sjedinili sve sastojke možete koristiti majonezu, ali puno bolja i zdrava opcija je pavlaka i feta sir.

Sve skupa pomiješajte i namažite na kriške integralnog hljeba.

Uživajte!

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak