Kako izgleda ishrana jedne od najpoznatijih dama modeling industrije?

Fitness prehrana Doutzen Kroes

Poznato je da moderni top modeli ne mogu funkcionisati bez aktivnog bavljenja fitnessom i pravilne prehrane, a pogotovo ako je taj model jedna od „anđelica“ modne kuće Victoria's Secret. 

Doutzen se režima pridržava sa zadovoljstvom i svima savjetuje da slijede njezin primjer.

Osnovna pravila Doutzen Kroes:

"Jako je bitno slušati vlastito tijelo i pružiti mu ono što traži. Ako planirate puno i aktivno raditi ili baviti se sportom, ne biste to trebali činiti na prazan želudac. Poznajem ljude koji fizički ne mogu jesti ujutro, a tu je želju tijela također bitno uzeti u obzir.“

„Često sam se budila s osjećajem gladi i shvatila da bez laganog jutarnjeg obroka (soka ili banane) stvari postaju mnogo gore. Jednostavno nemam dovoljno energije.“

„Pokušajte svaki dan pojesti neki drugi doručak, a vaše će vam tijelo reći koji vam obrok najbolje odgovara.“

Prije treninga

"Kada se pripremam za dugi trening, primjera, kardio vježbe, moram pojesti veliku dozu ugljikohidrata. Ključ je u tome da ih pojedete najkasnije sat vremena prije treninga. Važno je pronaći harmoniju, osjećati se veselo i lagano. Prije treninga obično pojedem malo raženog hljeba sa kikiriki puterom. To je dobra mješavina složenih ugljikohidrata i proteina koja pruža optimalnu energiju."

Poslije treninga

"Moja prehrana nakon treninga ovisi o vrsti vježbanja, tačnije, o njezinom intenzitetu. Osnovno je pravilo da ne jedete ukoliko ne osjećate glad. Pričekajte dok ne osjetite glad i jedite za svoje zadovoljstvo, a ne zbog obične fizičke potrebe. Nakon treninga uvijek jedem proteinski obrok i zato je moj prvi izbor obavezno proteinski koktel. Uvijek pomiješam sadržaj paketića proteinskog koktela s pola čaše vode ili bademovog mlijeka, a zatim dodam i mješavinu voća ili kokosovog ulja, špinata ili, ako osjećam potrebu za dodatnom energijom, i malo kikiriki putera".

Podijeli članak