Pet osvježavajućih napitaka koji pomažu kod gubljenja kilograma

Svakodnevnim unosom ovih pića možete smanjiti obim struka

Postoji rješenje da slatka pića koja su prepuna kalorija zamijenite za ukusnija ali i zdravija pića koja pri tome pomažu pri gubljenju kilograma.

Šta piti ako vas "napadne" žeđ bez straha da ćete tako zaraditi višak masnih naslaga na trbuhu ili ih se čak riješiti?

Sok od lubenice

Ovakvi su napici odlični za hidrataciju dokle god u njih ne stavite šećera. Lubenica je prepuna nutrijenata i važnih aminokiselina koji će pridonijeti gubitku kilograma.

Frape od ananasa

Ananas sadrži ulje za koje je dokazano da pomaže pri uklanjanju masnih naslaga na području trbuha. Bromelin koji se u njemu nalazi pomažu procesu probave, zaustavlja nadutost.

Ledeni čaj od mente

Ova osvježavajuća poslastica je super ukusna. Menta će ubrzati razgradnju masnoća u organizmu, ubrzati probavu i spriječiti nadutost.

Zeleni čaj

Zeleni čaj, odnosno njegov antioksidans EGCG katehin utječe direktno na metabolizam masti i ubrzava ga. Ali to je ubrzanje od svega 4%, u danu gubitak od svega 100 kalorija. Međutim, ako umjesto gaziranih pića i sokova pijete zeleni čaj, znatno ćete smanjiti unos kalorija.

Shake od tamne čokolade

Da, tamna čokolada može biti dobra za vas, ima svojstva koja će vam pomoći pri mršavljenju te sigurno smanjiti osjećaj gladi.

Podijeli članak