Vitka i zategnuta figura: Kali mami uzdahe gdje god da se pojavi

Figura koja ostavlja bez teksta

Kali Burns je australijska personalna trenerica i fitness model. Postala je popularna zbog svoje sjajne figure i zanimljivog pristupa fitnessu - koji uključuje uravnotežene protokole treninga i dijete.

Međutim, Kali nije uvijek planirala postati fitness influencerica. Odrastajući ona je bila zainteresovana za plivanje, surfanje i ples. Kako je odrastala, Kali je svoj izbor suzila na bavljenje plesom. S godinama su se njene plesne vještine poboljšavale, a isto tako i njezina tjelesna građa i kondicija. Oduševljena svojim napretkom, Kali je ubrzo otkrila svoju strast prema kondiciji i počela trenirati u teretani.

Postignuća

  • Plesačica
  • Personalna trenerica
  • Fitness model

Biografija

Odrastajući u blizini plaže, Kali je kao dijete uživala u kupanju i igranju na moru. Uvidjevši to, roditelji su je ohrabrili da sudjeluje u grupnim plivačkim aktivnostima. Kako je odrastala, njena ljubav prema moru i plivanju je postajala sve jača, što ju je kasnije dovelo do toga da nastavi s profesionalnim surfanjem. Kad je bila djevojčica, počela je pohađati i časove plesa. Iako je bila mlada, ona je znala da se želi baviti plesom kad odraste.

Izgradnja fit tijela

Tokom godina, Kali je postala izvanredna plesačica. Ovo joj je pomoglo da izgradi vitku i oblikovanu figuru, ali ona je znala da može izgledati još bolje. Osim plesa, Kali je odlučila da počne i s redovnim treninzima u teretani. Iako je ovo za nju na početku bio samo sporedni hobi, vremenom je fitness postao njena glavna strast u životu.

Nova karijera

Kako je Kali napredovala u teretani, tako se povećavala i njena ljubav prema vježbanju i kondiciji. Ona je svu svoju pažnju posvetila vježbanju i učinila je ovo svojom karijerom. Odlučila je da postane personalna trenerica, te da pomaže drugima da se ostvare u teretani.

Trening

Kali Burns trenira šest dana u sedmici. Ponekad će trenirati dva puta dnevno - radeći kardio i trening snage. Tri do četiri njena treninga su sesije u kojima radi na nogama. Prve dvije sesije nogu u sedmici fokusirane su na velike težine i niska ponavljanja, dok su druge dvije bazirane na visokim ponavljanjima.

Ishrana

Kali jede uravnoteženu hranu koja joj daje potrebne hranjive sastojke. Ona poznaje svoje tijelo, te najbolje zna kako da poveća energiju za dugotrajne i intenzivne treninge. Istovremeno se trudi da sve što jede bude ukusno, te ne želi biti previše rigorozna kada je njena ishrana u pitanju.

Podijeli članak