Želite ravan stomak? Ovo su vaši neprijatelji

Najveći razarači forme

Kada je u pitanju fizički izgled, neravan stomak predstavlja vjerovatno i najveću muku pripadnicama ljepšeg spola. Specifična ženska tijela obično imaju nešto veće indekse tjelesne masti od muških, pa to omogućuje damama da budu i jako zgodne čak i bez vježbanja. Ipak, pojava naglašenog stomaka je ono što ih prvo počinje mučiti, pa je neophodno pronaći pravo rješenje.

Kada već sveukupno mršanje nije opcija, jer bi se tada uticalo na smanjenje kompletnog tijela, dame bi jednom za sva vremena trebale shvatiti da moraju korigovati ishranu, ali i malo se aktivirati u fizičkom smislu. Upravo te dvije promjene vode do savršene forme koja uključuje i ravan stomak.

Za početak, ove namirnice treba izbjegavati i njihov unos svesti na minimum:

- Gazirana pića

- Slatkiši

- Masnoće životinjskog porijekla i mliječni proizvodi

- Bijeli hljeb i peciva bez cijelih sjemenki

- Slana hrana

Naglasak je na izbjegavanju slane i slatke hrane, koja je najzaslužnija za zadržavanje vode u organizmu. Uz masti, upravo je voda glavni problem kod pojave neravnog i izbočenog stomaka, pa posebno to treba imati u vidu. Naravno, to nikako ne znači da treba smanjiti unos vode i piti manje od 2 litra dnevno, već samo smanjiti njeno zadržavanje u organizmu regulisanjem ishrane.

Podijeli članak