Pet razloga zašto su fitness djevojke najbolje

Dame iz teretane

Kada su pripadnice nježnijeg spola otkrile da dižući tegove ipak neće postati “ogromne i previše mišićave” što je bio decenijama prisutan mit, i muškarci su počeli shvatati zašto su djevojke koje redovno vježbaju u teretani najbolje koje mogu biti pored njih.

Za sve one koji nisu na svojim iskustvima još osjetili razloge koji idu u prilog navedenoj tvrdnji, pet kratko navedenih razloga sa čvrstim uporištima, trebali bi biti sasvim dovoljni.

5. Uvijek su tu da budu dobar trening partner

Dok svim ostalim damama ne ide u prilog to što njihova jača strana previše vremena provodi bez njih u teretani, pa i one ostaju primorane da to vrijeme koriste same ili da jednostavno počinju prigovarati, sa fitness damama situacija je posve  drugačija. One su čak i motivirajući faktor svom muškarcu i njegov najodaniji trening partner. 

4. Imaju ogromno samopouzdanje

Dobar dio muškaraca je u nekoj od svojih veza osjetio kako je biti sa djevojkom koja ima nizak nivo samopouzdanja i samopoštovanja, kada svako malo ima loše raspoloženje, bilo zbog nezadovoljstva tijelom, poslom, prijateljima, ili nekim drugim razlozima. Sve to veoma često vodi do negativnosti kakvi su problemi u vezi i svađe. S druge strane, djevojke koje redovno vježbaju, ne samo da su općenito pozitivnije, već i poput muškaraca svu negativnu energiju koriste kao “gorivo” za obračun sa tegovima, pa su i veze s njima obično stabilnije i ugodnije.  

3. S njima dijeta nije ugrožena

Teška je situacija i za jednu i za drugu stranu kada muškarac pokušava maksimalno “izrezati” svoju figuru držanjem rigoroznih dijeta, dok s druge strane njihova ljepša polovina ima želju za jedenjem omiljenog slatkiša. U vezama u kojima i jedna i druga strana pazi na svoju figuru i zajedno organizuju “cheat” obroke i zajedno drže dijete, tačno se zna kada se na zajedničko zadovoljstvo jedu palačinci, a kada su tu striktno riža i pileći fileti.

2. One pomažu u nošenju namirnica

Nije velika stvar, ali svakako je interesantna ta drastična promjena u odnosu na sve ostale dame. One jednostavno nisu te koje će pored nositi svoju tašnicu dok njihova snažnija polovina nosi 12 kesa nakon odlaska u nabavku. Na to da je i nježnija polovina sposobna čak i pomoći prilikom pomicanja kućanskih elemenata, velika većina muškaraca ne može ni zamisliti, dok je kod fitness dama to realnost.

1. “One stvari” su sa njima posebne

One nemaju kompleksa jer znaju da imaju izvanredna tijela, a ako s nekim dijelom nisu zadovoljne, na tome će raditi mjesecima da to dovedu u red i ponovo budu zadovoljne. U sjajnoj su kondiciji i veoma su okretne i sposobne. Sve to zvuči kao kombinacija koja može pomutiti um muškarcu, zar ne?

Podijeli članak