Isklesani sportisti koji su mogli biti bodybuilderi

Impresivna mišićava osnova

Mnogo je onih koji se nisu nikada bavili takmičarskim bodybuildingom, ako koji su imali ili i dalje imaju dovoljno dobru osnovu i za ostvarenje zavidnih rezultata na takmičenjima, uz samo malo ozbiljnije pripreme za binu.

Neki od poznatih aktivnih, ali i penzionisanih sportista, upravo spadaju u tu grupu ljudi koji nisu bodybuilderi takmičari, ali plijene pažnju svojim isklesanim izgledom gdje god se pojave. Kako izgledaju, pogledajte u nastavku teksta.

Yoel Romero

Yoel Romero je bivši kubanski olimpijski hrvač, koji se posljednjih godina pronašao u mnogo opasnijem sportu. Kao MMA borac ubrzo je pronašao put to UFC-a kao najjače organizacije koja okuplja najbolje borce svijeta, a pored zastrašujuće konkurencije, Romero važi za možda i najbolje isklesanog UFC borca.

Eddie Hall

Donedavno najjači čovjek svijeta i prvi ikada koji je na mrtvom dizanju podigao 500 kilograma, Britanac Eddie Hall se sam povukao iz svijeta strongmana i počeo raditi na ozbiljnom smanjenju težine i eliminaciji masnih naslaga. Sve je to ispalo prilično impresivno jer ogromni mišići koji su se lijepo ocrtali, mnoge su uvjerili da bi Hall mogao nakon uspjeha u ligi najjačih ljudi, mogao napraviti uspješan podvig i u svijetu bodybuildinga.

Dwayne "The Rock" Johnson

Glumac Dwayne Johnson sa karijerom američkog fudbalera i kečera iza sebe, cijeli život gradi snažnu tjelesnu figuru, a koja ne prestaje da impresionira ljubitelje filmova ni dok je uveliko u petoj deceniji života. U teretani provodi mnogo vremena, živi slično kao bodybuilderi, čak je i vodio Mr. Olympia šou, ali se nikada nije okušao i kao takmičar, što je definitivno mogao.

Paulo Costa

Paulo Costa je još jedan UFC borac koji se samo da impresionira svojom serijom od 13 borbi bez poraza, već i svojim izgledom. Borac je srednje težinske kategorije, koji ima tako dobru bazu, da bi mogao biti ozbiljan bodybuilder takmičar ili u najmanju ruku fitness model.

Triple H

Još jedan kečer na listi onih koji imaju fantastičnu osnovu za ulazak u svijet takmičarskog bodybuildinga je i Triple H. Još tokom '90-ih godina on je bio masivan, imao uzak struk, velika prsa i vrlo široke latove. Drugim riječima rečeno, iako je napravio veliku karijeru i zaradio ogromno bogatstvo, Triple H je bez ikakvih problema mogao biti zapamćen i kao sjajan bodybuilder.

Jon Call "Jujimufu"

Fitness čudak, kakvim ga mnogi smatraju, Jon Call ili Jujimufu vrlo je uspješni fitness i bodybuilding influenser. Njegove ludosti samo na Instagramu prati 1,2 miliona ljudi, dok ogromnu bazu pratilaca ima i na svom YouTube kanalu i drugim oblicima interakcije s publikom. Ovaj 32-godišnjak visok 180 cm i težak 109 kg, u treningu je od davne 1999. godine, a slavan je postao kroz talent šou u kom je izveo vratolomiju s tegovima u špaga pozi napravljenoj između dvije stolice. U svakom slučaju, tijelo kakvo je Jujimfu izgradio, sanjaju mnogi bodybuilderi.

Podijeli članak