Kako je nogometni mršavac "preko noći" postao terminator?

Nevjerovatna transformacija

Njemački nogometaš Bayern Minhena Leon Goretzka za kratko je vrijeme postigao nevjerovatne rezultate. 

Kako je nogometni mršavac "preko noći" postao terminator?

Kada se počela pandemija koronavirusa i kada je nastupilo ono nesretno vrijeme izolacija i zatvaranja, Goretzka je odlučio da ga provodi radeći na sebi i svom tijelu. Za samo nekoliko mjeseci napornim je treninzima u teretani od sebe napravio "terminatora".

Bila je odmah vidljiva transformacija nogometaša koji je brojao 76 kilogram prije nego je dobio velike mišiće, pa je očigledno da je sada taj broj znatno drugačiji.

Stigao je iz Schalkea kao poprilično mršav igrač, ali u međuvremenu je na visinu dodao i zavidnu muskulaturu. Dok su se neki u karanteni udebljali, Goretzka je naporno trenirao čime se pohvalio i Bayern na svojim društvenim mrežama.

Goretzka je postao zastrašujuća pojava u sredini terena, a da mu je trening koristio sugeriraju i njegove ocjene. 

Smatra se da je sve počelo s prehranom koja je Nijemcu pomogla da prevlada tjelsene nevolje koje su ga pratile. On je, naime, slijedio prehranu bez glutena, mliječnih proizvoda, svinjetine i orašastih plodova. Vrlo oprezna dijeta mu je također omogućila da se ojača i izbori se s povredama koje su ga pratile, a strast prema fitnesu zasigurno je jedna od njegovih jačih strana. Često na društvenim mrežama objavljuje video snimke treninga, a u jednom od njih pokazao je javnosti kako trenira tako što djevojku podiže u zrak.

Mnogi ga nisu mogli prepoznato kada se pojavio sa isklesanim mišićima, a navijači Bayerna dali su mu nadimak Hulkretzka Goretzka je uveliko ojačao prsne mišiće i općenito cijeli gornji dio tijela, a sve to u dogovoru s Bayernovim trenerima. Ramena, laktovi i prsni koš "utegao je" vježbama sa šipkom, bučicama i tegovima.

Istina, sada izgleda mnogo krupnije i snažnije, ali i pored toga je zadržao agilnost i brzinu na terenu, mada njegovom Bayernu nikako ne ide u posljednje vrijeme pa je ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od Villarreala. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Leon Goretzka (@leon_goretzka)

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak