Najbolja rutina za snagu i izdržljivost

Zbog mnogih razloga je snaga i izdržljivost veoma bitna. Diktiraju sposobnost tijela da se kreće i obavlja svakodnevne zadatke. Pored toga se također bavi sa snagom koja je potrebna da se izvede određena vježba određeni broj puta.

Snaga i izdržljivost pomažu da izvodite svakodnevne aktivnosti. Pored toga dok radite na snazi i izdržljivosti smanjujete rizik povreda. U nastavku body.ba vam predstavlja rutinu koja poboljšava izdržljivost i snagu.

Trbušnjaci

Lezite na pod sa ispruženim nogama ispred sebe. Obratite pažnju na to da vam leđa budu ravna podu. Savijte noge u koljenima i čuvajte ruke iza glave. Krenite prema naprijed sa ramenima i glavom, tako što ćete impuls dobiti od donjeg dijela leđa. Obratite pažnju na to da je donji dio tijela uvijek na podu. Odmorite i vratite se na početnu poziciju, pa ponovite.

Uradite 3 seta sa 25 ponavljanja.

Spuštanje

Sjedite na benč sa ispravljenim leđima. Naslonite ruke na benč, a noge ispružite ispred sebe. Bez da savijate noge i ruke krenite prema naprijed. Nakon toga savijajte ruke u laktovima i tako cijeli trup spuštajte prema dolje. Idite što dublje.

Uradite 3 seta sa 20 ponavljanja.

Čučanj pa skok

Stanite sa nogama raširenim u širini ramena sa ispravljenim leđima. Savijajte koljena i krenite dolje sa leđima ispravljenim. Za što bolji rezultat idite što dublje. Gurnite noge i skočite visoko sa ispruženim rukama preko glave. Vratite se na početno mjesto i ponovite opet vježbu.

Radite ovu vježbu dvije minute.

Plank s tegovima

Postavite se u poziciju planka dok u rukama držite jednu bučicu u svakoj ruci. Ruke trebaju biti ispružene ispred tijela. Savijte desnu ruku dok bučica ne dođe do prsa. Vratite se na početnu poziciju i ponovite s drugom rukom. Ovo čini jedno ponavljanje.

Uradite 2 seta sa 20 ponavljanja.

Podijeli članak