Od bulimije do savršenog tijela: Ellie Robinson nikog ne ostavlja ravnodušnim

Inspirativna mlada fitness ikona

Ellie Robinson je danas poznata po nevjerovatnoj figuri, međutim, ona nije oduvijek bila zaljubljena u fitness. Ona je svoje kondicijsko putovanje započela jer je patila od bulimije. Ovaj grozni poremećaj potpuno je promijenio njen život. 

"Razvila sam veliki strah od odlaska u supermarkete i dobila bih zaista tešku tjeskobu misleći da predugo odlučujem šta želim jesti. Većinu vremena ne bih ništa uzela, jednostavno nisam mogla odlučiti", rekla je Ellie.

Postignuća

Fitness blogerica

Model

Influencerica

Odluka da promijeni život

Nakon višemjesečne borbe, Ellie se upoznala s fitness načinom života. Odlučila je da promijeni situaciju u kojoj se nalazila. Počela je trenirati u teretani nekoliko puta sedmično, a istovremeno je napravila velike promjene u svojoj ishrani.

Transformacija

Njena transformacija se nije dogodila preko noći. Vremenom, Ella je uspjela promijeniti svoj odnos prema hrani i počela se mijenjati. Sada svojom transformacijom inspiriše druge žene, pokazujući im da uvijek postoji izlaz.

Trening

Tokom studentskih dana, Ellie je morala da balansira ispite i kondiciju. Jasno je da ovo nije bio jednostavan zadatak. Stvorila je nekoliko pravila koja su joj pomogla da uspije trenirati, čak i tokom dana kada je imala najmanje vremena.

Njeni savjeti

Noćni trening - Ellie najviše voli trenirati navečer. Smatra da su tokom večeri teretane puno mirnije, te da u ovom periodu Ellie dobije čitavu teretanu za sebe.

Povećajte intenzitet - Povećanje intenziteta za vrijeme treninga s kratkim odmorom, osim što ubrzava njen metabolizam, ujedno joj pomaže i da brže završi s treningom.

Svaki dan napravite manji korak - Ellie smatra da nije potrebno svaki put imati intenzivan trening, već da je najvažnije to što se odlučite za odlazak u teretanu, čak i kada se ne osjećate raspoloženo za trening. Ella smatra da su dosljedni dobri treninzi bolji od neusklađenih, ali intenzivnih treninga.

Ishrana

Ellie je veliki zagovornik čiste ishrane, međutim, ona nikada ne zapostavlja signale koje joj njeno tijelo šalje. Ako osjeća žudnju za nečim slatkim, ona se počasti, a pritom uvijek ostaje svjesna ukupnog unosa kalorija za taj dan.

Šta možemo naučiti od Ellie Robinson?

Ellie Robinson borila se s teškim poremećajem ishrane zvanim bulimija. Njen put ka oporavku nije bio lak, ali kroz kondiciju i fitness uspjela se oporaviti. Danas je uspješnija i sretnija nego ikad, a ona nas uči da svaku prepreku u životu možemo iskoristiti u svoju korist.

Podijeli članak