Tajna savršenog izgleda najljepših žena na svijetu

One mogu biti inspiracija mnogima

Nekada nam se čini kao da je priroda posebno naklonjena ovim prelijepim damama i da im je Bog podario baš sve, ali onda shvatimo da je njihov igled plod mukotrpnog rada, zalaganja i treninga, ali i posebnog režima ishrane.

U nastavku vam otkrivamo tajnu savršenog izgleda najljepših modela na svijetu.

Gigi Hadid

"Vaš način ishranae mora biti u korelaciji sa zdravljem. Jedite zdravo, ali dozvolite sebi poneki kalorični obrok kako biste ostali normalni."

Miranda Kerr

"Prvi korak do savršenog izgleda jeste zdrava ishrana. Kada god sam u mogućnosti jedem organsku hranu. Hranim se zdravo zato što mi takva ishrana daje više energije, pa se na mom meniju uvijek nalazi špinat, avokado, mnoštvo zlenog povrća i, naravno, brokoli."

Rosie Huntington-Whiteley

"Ne volim rigorozne dijete, više sam pobornik laganije ishrane. Odrasla sam na farmi, te je za mene sasvim normalno da se hranim domaćim namirnicama. Moj savjet svim djevojkama koje žele savršen izgled jeste da ni u čemu ne pretjeruju."

Gisele Bündchen

"Trenirala sam kung fu sve do zadnje dvije sedmice prije poroda, a redovno praktikujem i jogu-tri puta sedmično."

Kendall Jenner

"Svoj dan započinjem šoljom čaja za detoksikaciju organizma, a nekada popijem i do 12 šolja tog čaja dnevno. Sve je u detoksikaciji!"

Adriana Lima

"Smatram da sve počinje od načina ishrane. Ja pazim šta jedem i koliki su mi obroci, ali sam i u stalnom pokretu. Treniram kikboks i preskačem konopac. Mislim da trening ne smije biti nešto što će nam stvarati pritisak, već nešto čemu ćemo se svakodnevno radovati."

Doutzen Kroes

"Prije porođaja sam mnogo trčala i trenirala boks, ali sam nakon porođaja krenula na balet. Jedan od najosjetljivijih dijelova moga tijela jeste stomak, zato sam imala problema sa stomačnim mišićima tokom poroda, pa prilikom vježbanja njemu posvećujem najviše pažnje."

Candice Swanepoel

"Treniram boks, često idem na pilates, a radim i vježbe za jačanje mišića, dok im konačni oblik dajem trčanjem na plaži, što mi predstavlja poseban užitak."

Lily Aldridge

"Tajna mog izgleda je vrlo jednostavna. Ne pijem alkohol, ne solim hranu!"

Chanel Iman

"Pijem proteinske šejkove i radim mnogo vježbi za zatezanje mišića."

Podijeli članak