Jesse J ponosno pokazuje svoje tijelo na Instagramu

Pjevačica je fitness fanatik

Svi znamo Jessie J po njenim popularnim pjesmama poput "Price Tag" i "Bang Bang", ali možda ne znate da je britanska pjevačica i velika zaljubljenica u fitness. 

Gledajući njene objave na Instagramu, nije teško zaključiti da je Jesse J opsjednuta fitnessom. Pjevačica redovno objavljuje slike svoje figure koju je stekla napornim trudom u teretani. Evo kako je ona to postigla:

Kada je počela s fitnessom?

"Nisam se oduvijek bavila fitnessom. Plesala sam do svoje 18. ili 19. godine, a onda sam napravila pauzu u teretani tokom prvih nekoliko godina svoje karijere. Nakon turneje 2012. godine započela sam s treninzima. Shvatila sam da to pomaže mom imunološkom sistemu, te da sam rjeđe bolesna. Osim toga, bolje sam izgledala, odjeća mi je stajala bolje, koža izgledala zdravije i jednostavno sam se bolje osjećala. Vježbanje stvarno utječe na vaše raspoloženje", rekla je pjevačica.

Njena rutina vježbanja

Jesse kaže kako je najvažnije da uvijek bude u pokretu, bez obzira na vrstu treninga koju odabere. Ponekad se samo isteže, radeći jogu, a ponekad radi trening snage s utezima. Što se tiče kardio treninga, omiljeni su joj veslanje, biciklizam i naravno ples.

Zašto je muzika ključna za njene vježbe?

Jesse J vjeruje kako je ključno kombinovati fizičku aktivnost s nečim što volite. Ona i po nekoliko sati trenira u teretani uz muziku i pjevanje. To je njena omiljena vrsta kardio treninga.

Zašto je odlučila izbaciti šećer iz ishrane?

Jesse J se trudi da potpuno izbaci šećer iz ishrane. Ona pokušava napraviti šećerni detoks, te je čak iz ishrane izbacila i voće i povrće sa šećerom. Pjevačica se odlučila da ovo uradi kako bi u tijelu popravila ravnotežu dobrih bakterija, te generalno očistila organizam od svih nečistoća.

Njeno mišljenje o samopouzdanju

"Volim svoje tijelo, jer sam to ja. Ne mogu se promijeniti. Imam vrlo male grudi, vitka sam i visoka. Često na Instagramu dobivam komentare na račun mojih grudi, međutim, toliko sam samouvjerena jer ne vidim razlog da ne budem", rekla je pjevačica.

"Sve su žene lijepe. Sve smo različitih oblika i veličina, tako da ne postoji definicija onoga što je ispravno. Standard idealne figure će se uvijek mijenjati. Jedan mjesec je ovo, drugi je nešto drugo. Bez obzira na to važno je da uživate, jer to je sve što imate. Jednostavno volite sebe!"

Podijeli članak